изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:26 EET
„БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА” ОСИГУРИ ОБОРУДВАНЕ ЗА БОЛНИЦАТА    
ЗдравеКампанията „Българската Коледа" предостави оборудване за отделението по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи изпълнителният й директор д-р Трифон Йорданов.

От набраните в навечерието на 2016 г. средства за осигурени два квьоза, както и транспортен кувьоз за новородени, който е ценна апаратура, макар и рядко да се налага да се използва. Той се инсталира в линейката и дава възможност за по-лесно и безпроблемно транспортиране на новородени. Предоставено е и термолегло за новородени. То е позиционирано в родилната зала на болницата и новороденото се поставя на леглото веднага след раждането. Леглото има лъчисто отопление, автоматично се подават кислород и въздух, като се осигуряват оптимални условия за бебето, за да се адаптира то към новата среда.
От новата кампания, проведена в навечерието на 2017 г., се очаква болницата да получи ехограф за отделението за новородени.
НДТ
 


Сходни връзки

„БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА” ОСИГУРИ ОБОРУДВАНЕ ЗА БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди