изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:30 EEST
Екстрадират в Чехия добричлия, разследван за трафик на наркотици и участие в престъпна група    
Ред и сигурност43-годишният Радослав М.от Добрич ще бъде предаден на чешките съдебни власти, след като Добричкият окръжен съд допусна изпълнението на издадена срещу него Европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от Окръжния съд в Свитави въз основа на Решение за започване на наказателно преследване на Криминална служба за разследване – Храдец Кралове при Национална централа за борба с наркотиците към Полицията в Чехия.

Мъжът е обвинен в извършването на територията на чешката република на незаконен трафик на наркотици и психотропни вещества, и за участие в организирана престъпна група. За тези престъпления той може да получи наказание  лишаване от свобода за срок от 10 до 18 години.
Добричлията е бил обявен за международно издирване на територията на Шенген. Задържан е на 19 април 2017 година, след като повече от 6 месеца е издирван от националната полиция на територията на страната. От 20 април той е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, наложена му от Добричкия окръжен съд.
В съдебното заседание 43-годишният мъж декларира, че е съгласен да бъде незабавно предаден на чешките съдебни власти, както и че не се отказва от принципа на особеността в Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Това означава, че чешките власти могат да го преследват само за престъплението, посочено в Европейската заповед за арест, но не и за друго деяние. От чешката република е получено уверение, с което се гарантира, че след приключване на наказателното производство срещу българския гражданин, той ще бъде върнат в България за изтърпяване на наказанието си, ако такова му бъде наложено.
Постановеното от Добричкия окръжен съд решение е окончателно и не подлежи на обжалване.
Емилия Укова
Връзки с обществеността

 


Сходни връзки

Екстрадират в Чехия добричлия, разследван за трафик на наркотици и участие в престъпна група | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди