изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:26 EEST
Реал е на финал, Атлетико само помечта за чудо (ВИДЕО)    
Спорт Атлетико победи Реал с 2:1 в реванша на мадридския сблъсък от полуфиналите на Шампионската лига, но след поражението с 0:3 в първата среша не успя да се класира за финала. „Кралският” клуб елиминира „дюшекчиите” с общ резултат 4:2 и за втора поредна година ще играе финал в най-престижния европейски клубен турнир. "Белият балет" ще защитава трофея си срещу Ювентус на 3 юни в Кардиф.

Това беше последният мач от евротурнирите, който се игра на стадион „Висенте Калдерон“. От следващия сезон „дюшекчиите“ се местят на новия си стадион „Метрополитано“. Двубоят бе последен в историята и между двата тима на това съоръжение.

Домакините започнаха така, както сигурно не са и мечтали преди срещата. След пропуски пред двете врати надеждите на "дюшекчиите" за обрат станаха реални в 12-ата минута, когато Саул Нигес с глава се разписа за 1:0. Четири минути по-късно Рафаел Варан фаулира Фернандо Торес в наказателното поле на „белия балет” и последва дузпа, реализирана безапелационно от Антоан Гризман за 2:0 и феновете по трибуните полудяха.

Постепенно футболистите на Зинедин Зидан се съвзеха от шока и се настаниха трайно в половината на „дюшекчиите”, които обаче действаха добре в отбрана. Играта малко се изнерви и съдията показа няколко жълти картона.

В 37-ата минута Ян Облак отрази удар на Иско, комбинирал чудесно с Кристиано Роналдо. Защитата на домакините все пак капитулира малко преди почивката. В 42-ата минута Карим Бензема финтира няколко бранители и подаде пред вратата, където Иско от близка дистанция намали на 2:1 и охлади страстите по трибуните.

В началото на втората част Модрич беше фаулиран близо до наказателното поле, а Кристиано Роналдо изпълни прекия свободен удар, но Ян Облак боксира.

В 65-ата минута Кейлор Навас блесна с две чудесни намеси след удари на Караско и Гамейро. Три минути след това топката бе във вратата на Атлетико след удар на Модрич, но голът бе отменен заради засада на Роналдо. В 70-ата минута и Антоан Гризман бе близо до гола, но отново Кейлор Навас спаси.

Лека полека играта се успокои, а над стадиона се изсипа проливен дъжд. Реал разиграваше продължително топката с оглед удобния резултат, а домакините така и не успяха да стигнат до ново попадение.

Така Реал (Мадрид) се класира за втора поредна година и общо 15-и път в историята на финал, като ще защитава трофея си срещу Ювентус на 3 юни в Кардиф. 

Резултат с изображение за атлетико мадрид логоАТЛЕТИКО (МАДРИД) - РЕАЛ (МАДРИД) 2:1Резултат с изображение за реал мадрид лого
(в първия мач 0:3, общ резултат 2:4)
1:0 Саул Нигес (12), 2:0 Антоан Гризман (16-дузпа), 2:1 Иско (42)

Мадрид, "Висенте Калдерон"
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

http://www.blitz.bg


Атлетико - Реал 2:1 ОБЗОР МАТЧА HD.Лига Чемпионов, Полуфинал.

ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени - пари - власт

 


Сходни връзки

Реал е на финал, Атлетико само помечта за чудо (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди