изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:18 EEST
ОСЪДИХА МЪЖ ОТ СЕЛО ЧЕРНА ЗА ПОДКУП НА ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич постанови условна присъда от 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок спрямо Атанас Ст. от село Черна, общ. Добричка за подкуп на полицейски служители. На подсъдимия беше наложена и глоба от 300 лева.



Съдът призна 51-годишния мъж за виновен в това, че на 16 септември 2016г. в село Козлодуйци, обл. Добрич, е дал 50 евро на двама младши полицейски инспектори при Второ РУ при ОД на МВР - Добрич, за да не му съставят акт за допуснато от него нарушение по Закона за движение по пътищата.
Мъжът, който управлявал лек автомобил „Сеат“, бил спрян за проверка в централната част на село Козлодуйци. Униформените установили, че в колата му няма пожарогасител, който е част от задължителното техническо оборудване на автомобилите.  При проверка на документите на колата се оказало, че процесният  автомобил бил спрян от движение за срок от 30 дни. След като разбрал, че ще му бъде съставен акт, подсъдимият се уплашил и решил да даде подкуп на полицаите. Той се приближил до полицейския автомобил,  където по това време се намирал единият от полицейските служители и пуснал на пода банкнотата от 50 евро с думите:„Да ви дам някой лев да се почерпите“. Полицаите незабавно уведомили за случилото се дежурния служител в  оперативната дежурна част при Второ РУ на МВР - Добрич.
В съдебната зала подсъдимият изрази съжаление за строеното и призна изцяло вината си и фактите, изложени в обвинителния акт. Това даде основание на Окръжен съд - Добрич да приложи процедурата на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното на подсъдимия наказание от 9 месеца „лишаване от свобода“ беше намалено с една трета. НДТ


 


Сходни връзки

ОСЪДИХА МЪЖ ОТ СЕЛО ЧЕРНА ЗА ПОДКУП НА ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди