изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:36 EEST
ЕКСТРАДИРАТ ДОБРИЧЛИЯ, ОБВИНЕН В ИЗНАСИЛВАНЕ И ТРАФИК НА ЖЕНА    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич допусна незабавното предаване  на Венцислав Д. на германските съдебни власти в изпълнение на издадена срещу него Европейска заповед за арест. Искането за предаване на българския гражданин, с постоянен адрес в Добрич, е издадено от прокуратурата в Траунщайн, Германия с цел провеждане на наказателно преследване срещу него. Той е обвинен в извършването на трафик на жена от Варна на територията на Германия  с цел да бъде използвана за развратни действия, както и в нейното изнасилване.


В Европейската заповед за задържане се твърди, че от началото на юли до средата на август 2016 година мъжът, в съучастие с други двама души, е принуждавал жертвата да проституира първо в Мюнхен, а след това в Розенхайм. Посочва се, че жената била убедена да замине за Германия с обещанието, че там ще може да работи като камериерка в хотел, но още през първия й ден в Мюнхен е имала насилствен сексуален контакт със задържания. По германското законодателство двете деяния се наказват с лишаване от свобода за срок до 10 години.
В съдебното заседание мъжът даде съгласие доброволно да бъде предаден на германските съдебни власти за провеждане на наказателно производство срещу него. Той декларира пред съда, че не се отказва от принципа на особеността, което означава, че германските власти могат да го преследват само за престъпленията, посочени в Европейската заповед за арест, но не и за друго деяние. От Германия е получено уверение, с което се гарантира, че след приключване на наказателното производство срещу българския гражданин, той ще бъде върнат в България за изтърпяване на наказанието си, ако такова му бъде наложено.
Постановеното от Добричкия окръжен съд решение е окончателно и не подлежи на обжалване.
НДТ
 


Сходни връзки

ЕКСТРАДИРАТ ДОБРИЧЛИЯ, ОБВИНЕН В ИЗНАСИЛВАНЕ И ТРАФИК НА ЖЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди