изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:52 EEST
В АЛБЕНА ЩЕ ОБУЧАВАТ КМЕТОВЕ    
НовиниКурс за допълнително обучение на кметове и представители на общински и областни администрации от Североизточен район - „Инструменти за общинско управление“ ще се проведе днес и утре  в хотел „Лагуна Гардън“, курортен комплекс „Албена“. Събитието е организирано от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и Института за интегрирано управление на общините. В него ще вземат участие кметове и представители на общински и областни администрации от областите Добрич и Силистра.

Институт за интегрирано управление на общините бе създаден във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ в края на месец октомври 2016 г. Мисията му е да съдейства за устойчивото и интелигентно развитие на общините, като подготвя кадри за тяхното управление, развива научните изследвания, предприемачеството и иновациите в съответствие с концепцията „Smart City”.
Институтът предоставя специализирано обучение за кадрите, свързани с управлението на общините. Част от дейността му е курса за допълнително обучение на кметове, заместник кметове, председатели на общински съвети и служители в общините и областните администрации от Североизточен район.
Форумът ще бъде открит от ректора на Варненски свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева. На него ще присъства и областният управител на област Добрич г-жа Детелина Николова, която ще представи лекция на тема „Комитетът на регионите – механизъм на европейската политика за развитие на регионите“.
Темите на обучението са свързани с интегрираното общинско управление.
В програмата са включени 3 панела. Единият е „Предизвикателства пред интегрираното общинско управление с модератор – чл.-кор. проф. д.арх.н. арх. Атанас Ковачев, Директор на Института за интегрирано управление на общините. Като лектори в панела ще участват Ирена Николова – експерт от Министерски съвет и д-р Петер Харолд, главен изпълнителен директор на ХИПО НОЕ ГРУП, Австрия, областният управител на Добрич г-жа Детелина Николова и Петко Добрев – доскорошният областен управител на Силистренска област. Вторият модул е „Компоненти на интегрираното общинско управление“ с лектори: чл.-кор. проф. д.арх.н. арх. Атанас Ковачев, г-жа Нина Станчева, кмет на община Каварна и арх. Петър Диков. Третата тема е „Нови инструменти за подпомагане на общинското управление“ с модератор доц. д-р Георги Калагларски, преподавател във Варненския свободен университет. Лектори в панела ще бъдат арх. Белин Моллов по темата „Европейско териториално сътрудничество“ и доц. д-р Галина Момчева, ръководител на катедра „Информатика и икономика“ във ВСУ „Черноризец Храбър“, която ще представи инструменти за онлайн позициониране на общините и бизнеса. НДТ
 


Сходни връзки

В АЛБЕНА ЩЕ ОБУЧАВАТ КМЕТОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди