изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:55 EET
РАЗШИРЯВА СЕ ИНИЦИАТИВАТА ЗА КЪЩИЧКИ ЗА КНИГИ /СНИМКА/    
КултураДа се монтират Къщички за книги на различни места за отдих в Добрич – около тази инициатива на граждани се обединяват общественици и общинска администрация.

„Нашата съгражданка Кичка Колева направи предложение в града на определени места да бъдат монтирани Къщички за книги. Във времето, когато децата ни общуват виртуално, е хубаво ние да търсим нестандартни начини, с които да ги привлечем към четенето”, сподели педагогът Антония Кирова. Тя оповести новината по време на проведената в Добрич Нощ на литературата.

По думите й, поставянето на такива къщички на емблематични места, там, където добричлии отмарят – на детски площадки, в парка, ще даде възможност на хората да почетат книга и, ако им хареса, да я вземат. „Защото няма нищо по-хубаво от това една книга да се предава от човек на човек. А, ако имат любима книга, която искат да направят достояние на хората от града, да я оставят в къщичката. Така книгите ще се обогатяват, ще се разширява кръгът на хората от различни възрастови групи.
Педагози са се ангажирали деца от различни училища да „осиновят” къщичките за книги и да се грижат за тяхното поддържане.
Те ще бъдат изработени от фирми в града, което разширява кръга на хората, съпричастни към тази идея, която ще се осъществи с помощта на Общината, посочи Кирова.
Припомняме, че вчера Регионалният исторически музей монтира първата в града Къщичка за книги. Тя се намира пред Дом-паметник „Йордан Йовков”. НДТ


 


Сходни връзки

РАЗШИРЯВА СЕ ИНИЦИАТИВАТА ЗА КЪЩИЧКИ ЗА КНИГИ /СНИМКА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди