изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:08 EET
ЗА ТРЕТИ ПЪТ СЕ ПРОВЕДЕ НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА /СНИМКА/    
КултураНощни литературни четения се проведоха на три места в Добрич. Те започнаха в 18 часа в сряда и ще продължиха до 22 часа.
В музея в градския парк кметът Йордан Йорданов чете откъс от „Приказка за синьото кълбо“ на Андри Снайр Магнасон. В регионална библиотека „Дора Габе“ началото на четенето постави заместник-кметът д-р Емилия Баева с „Петрония“ на Амели Натомб.

В дом-паметник „Йордан Йовков“ четенето откри заместник-кметът арх. Боян Коларов. Той чете текст, предложен от Руския център. Откъсът бе от книгата „Дъга за приятел“ на Михаил Самарский, преведена от Уляна Йорданова.
След него щафетата пое адвокатът и автор на книги с проза и една пиеса Пенчо Иванов. Читателите се сменяха на 15 минути.
Нощ на литературата е международно събитие, в което на една и съща дата на различни интересни места в десетки градове в Европа едновременно се четат откъси от съвременни европейски заглавия.
Добрич за трета година се включва в международната инициатива и е един от 12-те български града, където тя днес се реализира, каза главният уредник на Дом-паметник „Йордан Йовков“ Кремена Митева.
Много млади почитатели на хубавата книга и четенето посетиха читателските гнезда. Участниците в събитието получиха печат в брошура пътеводител и се отправяха към следващите читателски гнезда. Така слушателите имаха възможност да се докоснат до литературите на различни страни в рамките само на една нощ.   НДТ

 


Сходни връзки

ЗА ТРЕТИ ПЪТ СЕ ПРОВЕДЕ НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА /СНИМКА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди