изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:26 EEST
Пленумът на БСП реши: Едни напускат депутатски банки, други - ръководни постове, а трети балансират между двете (ОБЗОР)    
ПолитикаСофия. Заложените промени в БСП от лидера на партията Корнелия Нинова продължават с пълна сила. След предложение на Нинова, част от членовете на ръководството се разделиха с постовете си, а други напуснаха депутатските банки. Идеята на лидерa на БСП бе да не се съвместяват постовете на народен представител и член на Изпълнителното бюро на партията. На заседанието Нинова обясни мотивите си като посочи принципите за избора си:

баланс между промяна и приемственост; гарантирана връзка между поколенията; представителство на големите партийни организации; съчетание на партиен опит и професионална експертност по приоритетните за левицата политики - образование наука и култура, здравеопазване, социална политика, европейска политика, сигурност и обществен ред. Друга цел на промените е засилване на връзката и извеждане в приоритет работата с кметове и общински съветници. . Тя бе категорична, че разделянето на властите, без да се къса връзката между тях, е принцип, които уважава и който на практика предлага в новия състав на бюрото.
Националният съвет на БСП прие предложените промени в Изпълнителното бюро на партията. Новоизбраните членове са: Владимир Москов – Гоце Делчев, Атанаска Тенева от Пловдив и Апостол Димитров от Варна. В ИБ на БСП и на парламентарната група позициите си запазват: Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков. От народните представители в Изпълнителното бюро са освободени: Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева. Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в ИБ на БСП.
На заседанието станаха ясни и имената на заместник-председателите на БСП. Стефан Данаилов ще е заместник-председател на БСП по публични политики, Владимир Москов по местна власт, Кирил Добрев по партийната дейност, а Деница Златева по международна политика. Вяра Йорданова бе избрана на секретар на партията.
Пленумът прие и бюджета на партията до края на годината. За първи път в БСП се създава Фонд за политически инициативи. „Целта е да стимулираме активност, иновативност в местните структури. Те да поемат инициативата с интересни предложения, важни на местно ниво и да получат финансиране от централата за тяхната реализация", представи идеята лидерът на партията Корнелия Нинова. Осем пъти се увеличава сумата за образование на младите кадри, с акцент професионалната им и партийна подготовка за местна, законодателна и изпълнителна власт.
В началото на заседанието лидерът на БСП Корнелия Нинова направи анализ на новото правителство. По думите й в предизборната парламентарна кампания представители на ЕНП, към което политическо семейство принадлежи ГЕРБ, са определили БСП като популистка партия и са призовали българските граждани да не ги допускат във властта. Тя допълни, че защитата на българското производство и отказът на БСП да се подкрепи СЕТА е било определено като антиевропейска политика. „ГЕРБ внушиха, че БСП ще отклони България от европейския й път. Днес те официално си партнират с националистически партии, които настояваха за излизане от членството на ЕС и НАТО“, посочи Нинова и подчерта, че днес ЕНП приема това безрезервно. По думите й тези двойни стандарти показват само едно – че за ГЕРБ не са важни принципите на демокрацията и европейските ценности, а единствено властта.
Тя заяви, че предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарния вот не се прави от правителството, защото ще се разпадне преди да е заработило. „Целта е да се хвърли прах в очите на хората, но не и да се реализира волята на над 2 млн. души“, коментира тя. „Обединени патриоти“ не биха го подкрепили, защото ще останат извън парламента“, каза още Нинова и посочи, че това е „чудесна“ симбиоза от „принципност“ и „грижа“ за народния вот. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Пленумът на БСП реши: Едни напускат депутатски банки, други - ръководни постове, а трети балансират между двете (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди