изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:32 EEST
КОНТЕ ИЗВЕДЕ ЧЕЛСИ ДО ТИТЛАТА В АНГЛИЯ    
Спорт

Челси е шампион на Англия за шести път в своята история. Резервата Мичи Батшуай донесе трудния успех с 1:0 при гостуването на Уест Бромич с гол в 82-ата минута на „Дъ Хоутърнс” и „сините” от Западен Лондон вече са недостижими с 10 точки преднина на върха пред Тотнъм, който има още три мача до края на сезона.



Петата титла за Челси в ерата на Роман Абрамович превръща клубa в най-успешния в страната за този период. Това е 14-ият трофей за Челси за 14 години, откакто руският богаташ дойде на „Стамфорд Бридж”. Единствената друга титла на Англия, която Челси печели преди ерата на Висшата лига, е през сезон 1954/55. Сезонът може да стане още по-хубав за Челси, ако момчетата на Конте победят Арсенал на финала за ФА Къп на "Уембли" и направят дубъл.

Антонио Конте се оказа големият печеливш в сезона на събирането на куп треньорски светила в английския елит и ще ликува с купата над главата си в края на кампанията за сметка на всички останали големи имена – Жозе Моуриньо, Пеп Гуардиола, Маурисио Почетино, Арсен Венгер и Юрген Клоп. Конте печели четвърта поредна титла в първенството, в което се бори, след трите поредни с Ювентус в Италия.

В очакване на титлата билетите за гостуващите фенове на "Дъ Хоутърнс" стигнаха над 2000 паунда. През първата част Челси стреля цели 14 пъти към вратата на съперника, но едва веднъж намери 7-метровите очертания на целта. С първата си атака домакините накараха Куртоа да избива над гредата в корнер удар с глава на Саломон Рондон след центриране на Дарън Флетчър. След това Челси изцяло овладя инициативата и пренесе играта в половината на Уест Бромич. Джони Еванс показа бърза мисъл и блокира изстрела на Педро, който получи топката след бързо изпълнен фаул от Фабрегас. Джеймс Маклейн получи жълт картон и после рискува много, като си позволи да спори с главния рефер Майкъл Оливър при друго свое нарушение. Сеск Фабрегас опита да отбележи с отсечен нисък удар по диагонала и много малко го раздели от левия ъгъл. В 37-ата минута Виктор Моузес пусна за Педро в наказателното поле, испанецът добре си отвори място за шут с първото докосване, ала стреля встрани. Първи добър шанс се откри пред Диего Коста чак в 43-ата минута, но той бутна топката прекалено встрани в опит да избяга от Макоули и от малък ъгъл бе неточен.

Втората част започна с още напрежение пред вратата на „дроздовете”. Моузес получи от Сеск и насочи нисък удар в ъгъла, който бе избит от плонжиралия Бен Фостър. Веднага след това Коста заложи кълбото за Фабрегас, който също не уцели вратата. Гарет Макоули отклони към собствената си врата след остро центриране на Еден Азар пред вратата, но Клаудио Якоб беше на точното място и изби пред голлинията. Уест Бромич удържа тази вълна от атаки и на свой ред пропусна две златни възможности да поведе. Първо Рондон се откъсна почти от центъра зад защитата и надбяга Давид Луис, но Аспиликуета се върна на спринт и отби удара му. След това Ливърмор заложи вдясно за Насер Шадли, чийто диагонален удар мина на сантиметри от лявата греда на Куртоа. Четвърт час преди края Конте реши, че няма да спечели мача в този състав, и включи Вилиян и Мичи Батшуай, като изненадващо извади Азар и Педро. Първите минути на Батшуай, който нито веднъж този сезон не е бил титуляр в първенството, бяха много слаби, но той дочака своя звезден миг в 82-ата минута. Много неточен опит за воле на Матич от въздуха се превърна в пас вдясно зад защитата за Сесар Аспиликуета, който пусна успоредно пред вратата за Батшуай и белгиецът успя да мушне топката под ръцете на Фостър за 1:0 и да вкара така скъпоценния гол, който донесе титлата на Челси.

 


Сходни връзки

КОНТЕ ИЗВЕДЕ ЧЕЛСИ ДО ТИТЛАТА В АНГЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.79 секунди