изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:28 EEST
ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ НА СИДП СЕ ГОТВЯТ ЗА ГОДИШЕН ОДИТ    
НовиниОбучение и вътрешна проверка за готовността на 18 териториални поделения на СИДП за предстоящия годишен одит по горска сертификация ще бъдат извършени през следващите два месеца. Проверката е по предложение на директора на предприятието инж. Веселин Нинов, съобщиха от пресцентъра на предприятието.

Целта е да се преценят знанията и възможностите на лесовъдите за изпълнение на изискванията на стандарта за отговорно стопанисване на горите.
„След проверка на първите четири стопанства /ДЛС-Паламара, ДГС-Генерал Тошево, ДГС-Добрич и ДЛС-Тервел/ установихме, че от страна на служителите има стремеж за спазване на високите стандарти на сертификацията, което от своя страна доказва, че стопанствата ще се представят отлично по време на официалният одит през есента“, коментира водещият одитор на проверката инж. Пенчо Дерменджиев.
Според него през следващите няколко месеца ръководителите на териториалните поделения ще имат възможност да продължат работата си по изискванията на сертификацията и това ще доведе до много добри резултати.
СИДП беше сертифицирано през миналата година по световно признат стандарт, който се поддържа от над 7 600 горски стопани. Стандартът е гарант за екологично и устойчиво ползване на горите, като целта му е до крайния потребител да достигат продукти от дървесина, която е добита според изискванията на законите във всяка една страна. НДТ
 


Сходни връзки

ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ НА СИДП СЕ ГОТВЯТ ЗА ГОДИШЕН ОДИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди