изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:40 EET
ОБЛАСТНИЯТ ВЪРНА ЗАБРАНАТА ЗА ТЪРГОВИЯТА С ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ ДО УЧИЛИЩА    
НовиниОбластният управител Детелина Николова върна за ново обсъждане с указания за отмяна на новата общинска наредба за преместваемите обекти.

Според приетата на заседанието на Общинския съвет през април наредба, „Преместваеми обекти за продажба на цигари и алкохол трябва да се поставят на не по-малко от 200 метра разстояние по права линия от оградата на училища и детски градини, а за извършване на хазартна дейност – на не по-малко от 300 метра по права линия от оградата на училища и детски градини”.
Според областния управител, въвеждането на тези забрани и ограничения са незаконосъобразни.
„Разстоянието на казина и игрални зали до училища и детски градини не се измерва по права линия от оградата на училища и детски градини до казина и игрални зали, а разстоянието се измерва по най-прекия пешеходен път от главния вход на казиното или игралната зала до най-близкия вход на сградата на съответното училище или дом за деца, лишени от родителски грижи”, се посочва в решението на губернатора.
В него се казва още, че текстът за продабжата на алкохол и цигари противоречи на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия. С него се забранява продажбата и предлагането на тютюневи изделия на територията на детски градини, ясли и училища. „Но законодателя не е регламентирал разстояние от обект за продажба на тютюневи изделия до учебно заведение, ясла и градина. Единствената забрана, която посочва е продажбата да не се извършва на територията на горепосочените обекти”, се посочва в решението на областния управител.
НДТ
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ ВЪРНА ЗАБРАНАТА ЗА ТЪРГОВИЯТА С ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ ДО УЧИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди