изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:50 EET
Зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев подаде оставка заради снимка с нацистки поздрав (ОБЗОР)    
НовиниСофия. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев подаде оставка заради разпространила се в медиите негова снимка, на която той позира с нацистки поздрав с изпъната ръка сред восъчни фигури на нацисти в музея „Гревен“ в Париж.

На извънредна пресконференция в Министерски съвет зам.-министър Тенев заяви, че е помолил да бъде освободен длъжност заради създалото се обществено напрежение, което се пренася върху работата на правителството. Малко след неговото изявление от правителствената информационна служба разпространиха информацията, че премиерът Бойко Борисов приема оставката, с което Павел Тенев бе освободен от длъжност.
„Съжалявам, че от една снимка се преекспонираха нещата и смятам, че най-правилното решение, което можеше да се вземе, е да подам оставка“, заяви Тенев на брифинг, мотивирайки решението си. Той подчерта, че разпространената снимка с нацистки поздрав е по-скоро в подигравателен стил и увери, че не категорично не споделя подобна философия. Тенев уточни, че снимката е правена през 2008 година и отрече да му е оказван натиск от премиера Борисов или от председателите на „Обединени патриоти“ да подаде оставка.
Най-остри в критиките си към Тенев бяха от БСП, които заявих, че бездействието на премиера Бойко Борисов по случая е скандално. От партията припомниха, че това е втора номинация на Патриотите, която бива уличена в пристрастия към нацизма. От БСП разкритикуваха реакцията на вицепремиера Валери Симеонов, който вместо да оттегли своя кадър, го защитава с абсурдното и цинично твърдение, че и той, като млад, може да си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд. "Паметта на жертвите на кафявата чума не може да бъде обект на никаква шега. Всеки, който си позволява да прекрачва тази морална граница, няма място, нито за минута, в управлението", отбелязаха от БСП.
След като Тенев подаде оставка от МРРБ обявиха, че насрочената за 18 май пресконференция на министър Николай Нанков за представяне на екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството се отлага до окомплектоване на ръководството на МРРБ.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев подаде оставка заради снимка с нацистки поздрав (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди