изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:33 EEST
74 НА СТО ОТ ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ СА СЕ СПРАВИЛИ УСПЕШНО С НВО ПО БЕЛ    
Образование

И тази година резултатите на четвъртокласниците от „малката матура“ по български език и литература са по-добри в сравнение с предходната година, съобщи Тинка Темелкова – главен експерт по начално образование.  Резултатът от теста по БЕЛ тази година е 13,45 от максимума 20 точки, което е с 23 стотни повече в сравнение с предходната година.



Изпитът по БЕЛ бе първият за четвъртокласниците тази година. На него са се явили 96 на сто от учениците, които подлежат на НВО. Над 80 на сто от тях са се справили отлично със задачите от затворен тип, при които има само един възможен отговор, докато за задачите от „отворен тип“ този резултат е 68 на сто. Според тях, общата оценка е, че 74 на сто от децата са се справили успешно с изпита по БЕЛ.

Данните обаче са предварителни, тъй като все още системата на МОН не е анализирала данните от всички училища в областта, подчерта Темелкова, която не изключва да настъпят известни промени.

Днес се проведе последната „малка матура“ – по „Човекът и обществото“. На нея са се явили 1430 от четвъртокласниците, което е 96 на сто от подлежащите на национално външно оценяване. НДТ

 


Сходни връзки

74 НА СТО ОТ ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ СА СЕ СПРАВИЛИ УСПЕШНО С НВО ПО БЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди