изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:48 EEST
България - коментари в световните медии    
НовиниБългарските митничари са задържали на граничен пункт Видин-Калафат голяма партида хероин, предаде ТАСС. „432,22 кг. хероин бяха открити в ирански камион, превозващ керемиди към Холандия. Стойността на партидата наркотици възлиза на около 65,48 млн. лева. Шофьорът на камиона, български гражданин, е задържан. В момента текат следствени действия“, пише в съобщението на митническата служба.   В близките часове представителите на прокуратурата, на МВР и на митниците ще представят подробности.


***
Високите цени на наемите и липсата на търговски площи в притискат собствениците на малки магазини в цяла Европа. Притежателите на магазинчета в София са се справили с този проблем, откривайки серия магазини на нивото на коляното на човек, предаде унгарският информационен портал 24.hu.
Клиентът може да получи достъп до необходимите предмети клекнал или на колене, но идеята е успешна и българската столица е наводнена с подобни магазинчета, познати като „клекшопове“ , които са конкуренти на улавящите погледа витрини по улицата.
През последните години тези магазини получават натиск от големите вериги супермаркети и от развитието на потребителското общество, така че през следващите няколко години едно малко познато, но шарено място може да изчезне от лицето на един от големите градове в Европа.
***
Лидер на българските евреи осъди вицепремиера на страната Валери Симеонов, който на шега заяви, че може да се е държал неуместно при посещение на бивш нацистки концентрационен лагер, предава Jewish Telegraphic Agency.
Александър Оскар, който е председател на Организацията на евреите в България „Шалом“, в петък заяви: „Ние сме свидетели на грозна проява на неуважение към милионите убити в концентрационни лагери по време на Втората световна война. Подобно поведение показва липса на политическа култура и чувствителност към най-голямата трагедия в човешката история. Когато говорим за Холокоста, шегуването е неуместно“.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

България - коментари в световните медии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди