изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:59 EEST
14 ТВОРЦИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ГОДИШНАТА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИЦИТЕ-ПЕДАГОЗИ    
Култура23-ата Годишна изложба на художниците-педагози бе открита в Художествената галерия в Добрич. Тя е посветена на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.



От името на кмета Йордан Йорданов, от свое име и на цялата общественост зам.-кметът д-р Емилия Баева благодари на художниците-педагози за това, че "...вече 23 години не спират да ни даряват, да ни радват със своето творчество. Да съчетават трудния път на твореца с трудния път на педагога". Д-р Баева посочи, че в тези години на трудности, в годините, в които си задаваме въпроса духът ли е важен за нашето общество, те доказват, че е така. "Вярвайте в мечтите си. Продължавайте да съхранявате ентусиазма, да предавате своя опит на вашите ученици", бе пожеланието, което отправи зам.-кметът.
Дружеството на художниците-педагози в Добрич е единствената подобна формация в страната, запазила се през годините, каза при откриването на изложбата председателят му Светла Симеонова. "Изключително трудно е да сме и творци, и да работим с деца - сподели тя. - Но може би това ни спасява – работата с децата, защото те са чисти души и някак си успяваме да се съхраним”.
В Годишната изложба на художниците-педагози са представени 55 творби на 14 автори. Във свои произведения участва и нов гост-автор Лиляна Русева, новост са и дигиталните графики. Може да бъдат видени вълшебствата, които рисува д-р Светослав Бъчваров, невероятните работи на Цветан Манев. Светла Симеонова  благодари на Художествената галерия, че за пореден път приютява творците, както и за подкрепата на Община град Добрич и дирекция "Хуманитарни дейности". НДТ

 


Сходни връзки

14 ТВОРЦИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ГОДИШНАТА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИЦИТЕ-ПЕДАГОЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди