изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:02 EEST
ПЪСТЪР КОНЦЕРТ ЗАРАДВА ТЕРВЕЛЧАНИ    
КултураС пъстър концерт зарадваха тервелчани танцово-певческата група „Добруджанска огърлица“, мъжката певческа група и младите гайдарчета. Зрелостта и спокойствието, които лъхаха от изпълненията на жените, се редуваха с емоцията на буйната младост и свежестта от песните на момчетата и се преплитаха с майсторските свирни на гайда.


А накрая за повишаване на настроението на всички в залата бе представена премиера на „Насред село, на мегдана“ – миниатюра, която пресъздаде атмосферата на един селски сбор в тервелско село преди няколко десетилетия. Пред зрителите оживяха образите на селските свати – хулещи и хвалещи, на продавач на мента, ваксаджия, мечкадарско семейство с мечка, млада пристануша и нейния любим, фотограф, учителка по английски език, командирована в селото и разтропан млад селски кмет. Самодейците играха с много плам и сърце и постигнаха целта си – да разсмеят своята публика и да я накарат за миг да забрави проблеми и ежедневие.
    Авторството на концерта е дело на Радка Адамова – дългогодишен ръководител на женска певческа група „Добруджанска огърлица“. Гайдарчетата, чиито изпълнения радваха всички в залата, са подготвени от Мариян Тодоров – ръководител на школа в читалището в Тервел. Ролята на селската даскалица по английски език бе изиграна от зам.-кмета Дияна Илиева, а   образа на „нахакания“ селски кмет влезе абитуриентът от СУ „Йордан Йовков“ Нягол Няголов.
    В края на концерта председателят на читалищното настоятелство Невена Денева отличи и изпрати в прочувствени думи зрелостниците, радвали с песни, танци и музикални изпълнения публиката – Нягол, Теодор и Живко. НДТ


 


Сходни връзки

ПЪСТЪР КОНЦЕРТ ЗАРАДВА ТЕРВЕЛЧАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди