изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:08 EEST
ПЕВИЦА ОТ КАЗАХСТАН ПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ ОТ КОНКУРСА „САРАНДЕВ”    
КултураГран при  от 26-ото издание на Европейския поп-рок  конкурс "Сарандев" спечели Гулнара Кошенова от Казахстан. Тя получи специалната статуетка, дело на Георги Стефанов. Тази година в конкурса, който е под патронажа на кмета Йордан Йорданов, взеха участие 59 младежи от Сърбия, Гърция, Казахстан, Унгария и България.


На първо място в първа възрастова група е Сесил Сабри от Търговище, второто място си поделят Димитрина Германова от Добрич и Хавин Елиман от Велики Преслав, а на трето място са Елеонора Димитрова от Търговище и Полина Семендяева от Добрич. Присъдени са и три поощрителни награди. Във втора възрастова група първото място е за Пресияна Димитрова от Русе, втори са Славея Иванова от Шумен, Стефани Маринова от Добрич и Ева Пармакова от София. На трето място са класирани Симона Захариева от Севлиево и Петър Бечев от Пловдив. Първа в трета възрастова група е Кристина Христова от Генерал Тошево, на второ място са класирани Станимир Маринов от Добрич, Ана Стефанович – Сърбия и Рая Христова от Търговище. Третото място е присъдено на Анастасия Казамия от Гърция и Йордан Рангелов от Пловдив.
„Добрич е стъпил на музикалната сцена на България. Оттук нататък вече ще вдигнем летвата и ще заявим нашето участие и отношение и в Източна Европа, за да се знае къде се намира поп-рок конкурсът „Сарандев”. Добрич има своите таланти и сме готови да посрещнем още много”, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов при закриването на музикалния форум тази вечер.
Кметът увери, че музикалният форум ще продължи да съществува и да изгражда своите таланти. В следващите години очаквайте поп-рок конкурсът „Сарандев” все повече да се популяризира, заяви още Йордан Йорданов.
Задоволството си, че и той стъпва на престижната сцена на „Сарандев” сподели и певецът и актьор Орлин Павлов, с чийто самостоятелен концерт приключи конкурсът тази година. НДТ

 


Сходни връзки

ПЕВИЦА ОТ КАЗАХСТАН ПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ ОТ КОНКУРСА „САРАНДЕВ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди