изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:11 EET
СТОТИЦИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ СЕ ЗАБАВЛЯВАХА В ПЪРВИЯ ДЕТСКИ ПАНАИР    
НовиниПри много голям интерес протече първото издание на Детския панаир в Добрич. Малки и големи се радваха на двудневна разнообразна програма с над 40 различни ателиета, спектакли и игри с напълно свободен достъп. Проектът се осъществи с подкрепата на Община Добрич, а цялата програма е напълно безплатна и достъпна за всички желаещи да се включат.

Деца и родители, „въоръжени“ с карти, търсиха съкровища в сградите на музея в АЕМО „Старият Добрич“ и в Етнографската къща. Организаторите са отпечатали 1000 игри и те още първия ден привършиха, което е показателно за интереса, сподели Станка Желева – организатор във фондация „Изиарт“.

 „Имаме много голям интерес. Децата са супер развълнувани. Много са активни в музеите, в ателиетата. Пред всяко ателие има много деца“, сподели Желева.
Най-многобройна бе публиката пред ателието по химия, наречено „Отдел за бързо гърмене“. Там преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ правят опити за децата и те са много развълнувани от емоцията и наученото. Можаха да научат как могат да изстрелят пластмасова бутилка само с помощта на помпа и вода или пък как може ръката да гори, без да изгаря, както и още много тайни, благодарение на познаването на химичните реакции.
Интерес предизвикваха ателиетата за рисунка върху стъкло, за кукерски маски, стенопис, макиаж, мозайка, музикалното ателие, изработване на сапуни или на детски играчки, на животни от картон, майсторене на бижута и много други. На интерес се радваше и ателието по анимация.
Малчуганите можеха да се почувстват и като малки пожарникари, тъй като имаха свободен достъп до истинска пожарна кола. НДТ
 


Сходни връзки

СТОТИЦИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ СЕ ЗАБАВЛЯВАХА В ПЪРВИЯ ДЕТСКИ ПАНАИР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди