изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:22 EET
АРСЕНАЛ СПАСИ СЕЗОНА С НОВ ТРИУМФ ВЪВ ФА КЪП    
СпортАрсенал спечели ФА Къп за трети път в последните четири години. Отборът на Арсен Венгер надделя над Челси с 2:1 в лондонско дерби, изпълнено с драматични моменти. Успехът е много сладък триумф за Арсен Венгер след множеството критики, които отнесе през сезона. Въпреки победата това може да се окаже последният му мач начело на клуба.

Той стана най-успешният мениджър в историята на турнира, след като спечели купата за седми път. "Артилеристите" пък стигнаха до рекорден 13-и трофей в надпреварата.
Представянето на "топчиите" е още по-впечатляващо поради факта, че те имаха сериозни кадрови проблеми в защита. Косиелни бе наказан, а Мустафи и Габриел - контузени. Това наложи Венгер да излезе с трима в защита в лицето на Холдинг, Монреал и Мертезакер, който бе играл едва 53 минути от началото на сезона. Германецът не само се представи блестящо, но и вдигна купата накрая.
Арсенал започна силно и стигна до гол още в четвъртата минута. Алексис Санчес за пореден път поведе отбора на Арсен Венгер. Чилиецът отби една топка към Рамзи, който бе в положение на засада сам срещу Куртоа. Поради това той реши да не играе с топката, а Санчес се промъкна покрай обърканата защита на съперника и прати топката покрай вратаря на "сините". За него това бе 30-и гол във всички турнири от началото на сезона. Главният съдия Антъни Тейлър трябваше да се консултира с помощник съдията, който бе вдигнал флага за засада. След разговора той посочи центъра и Арсенал поведе. В 14-ата минута след мощен шут на Алексис Санчес топката облиза гредата. Челси отговори с бърза атака и пробив на Азар, след който топката стигна до Диего Коща в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. В 19-ата минута Арсенал като по чудо се размина с втори гол. След центриране на Йозил от ъглов удар Уелбек стреля с глава, топката се удари в гредата, след това в Рамзи и отново в гредата. Темпото на игра бе много високо, а опитите на Челси да търси изравнителен гол, отвориха повече пространства за бързи атаки на съперника. Към края на полувремето Челси успя да натисне, но трудно създаваше голови положения. В 39-ата минута Педро бе намерен от Азар, но от прекрасна позиция в наказателното поле стреля неточно.
Арсенал пропусна да си осигури по-голям аванс през първото полувреме и след почивката ситуацията на терена бе коренно различна. Отборът на Конте упражни натиск от самото начало и започна все по-често да застрашава вратата на Оспина. В 49-ата минута удар на Канте отиде право в ръцете на вратаря. Малко по-късно страхотна намеса на Мертезакер попречи на Диего Коща да прати топката в мрежата след подаване на Азар. Германският бранител не бе започвал като титуляр този сезон и имаше изиграни само 53 минути в официален мач от миналото лято насам. Белерин пък на два пъти се озова на добра позиция пред Куртоа. Първия път не успя да овладее добре топката, а при втория вратарят на Челси направи блестящо спасяване. Конте пусна в игра Фабрегас, който се намираше в отлична форма и се бе отчел с 1 гол и 5 асистенции в последните шест мача на тима. В 68-ата минута плановете на италианския мениджър обаче тотално се объркаха, тъй като Виктор Моузес бе изгонен. Крилото получи втори жълт картон за симулация и напусна терена. Въпреки че остана с човек по-малко, отборът на Челси продължи да атакува, а в игра влезе и Вилиан. В 76-ата минута "сините" стигнаха до изравнителен гол. Именно влезлите като резерви Фабрегас и Вилиан изработиха попадението. Испанецът подаде на бразилеца, а той намери Диего Коща в наказателното поле. Последва отлично овладяване на гърди и прецизен удар. Радостта на Челси обаче бе твърде кратка. Скоро след изпълняването на центъра Санчес изведе Жиру, а той прекрасно обърна топката към непокрития Рамзи, който с глава направи 2:1. Двата отбора не спряха да атакуват, а шест минути преди края отново Белерин пропусна от прекрасна позиция. Инфарктните моменти пред двете врати не спираха до последната секунда. В 86-ата минута Диего Коща се измъкна прекрасно от Мертезакер и се озова сам срещу Оспина, но ударът му бе спасен. Малко по-късно при бърза атака на Арсенал Йозил се откъсна от защитата. Германецът финтира блестящо бранител на съперника, но стреля в гредата. НДТ
 


Сходни връзки

АРСЕНАЛ СПАСИ СЕЗОНА С НОВ ТРИУМФ ВЪВ ФА КЪП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди