изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:05 EEST
МИНЬОР ПОСТРАДА В РУДНИК „ОБРОЧИЩЕ“    
Новини 41-годишен миньор е пострадал  при трудова злополука в първите часове на 26 май съобщи началникът на Инспекцията по труда в Добрич Ангел Петков. Върху него е паднал скален къс. Работникът е със счупвания на бедрото и глезена на единия крак. Настанен е в болница във Варна, където му е направена операция.

Пострадалият е миньор с дългогодишен опит. Бил е нощна смяна. Започнал е работа в 0,30 часа. Инцидентът е станал час по-късно.
На място са пристигнали екипи на полицията и на Инспекцията по труда, които са направили оглед. Констатираните нарушения предстои да бъдат описани.
Само един очевидец има на злополуката. За да се събере повече информация, ще се разчита и на свидетелските показания на пострадалия, който е контактен и в адекватно състояние.
Припомняме, че преди две години при подобен инцидент на място загина миньор в рудника. Тогава върху 39-годишния работник се срути скална маса. Бяха установени и нарушения на работодателя, за които Инспекцията по труда състави актове, които се обжалват от концесионера на рудника „Евроманган“. НДТ


 


Сходни връзки

МИНЬОР ПОСТРАДА В РУДНИК „ОБРОЧИЩЕ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди