изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:26 EET
ЧЕТИРИ СЛУЧАЯ НА СЕКСУАЛНО НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА    
НовиниКоординационния механизъм за деца в риск от насилие за миналата година сочи, че два от сигналите в област Добрич са подадени на телефон 116 111, пет са от полицията, два от родители, два от самите деца, а четири – от други лица. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” Ирена Баирова. При шест от случаите става въпрос за физическо насилие, четири са за сексуално, а три - за психическо малтретиране.

Най-често жертвите са на възраст между 12 и 16 години.
Статистиката на социалните сочи, че насилието е предимно в семейството. Има и два случая в училище, а един е свързан с трафик в чужбина.
Три деца са станали жертва на свои връстници. Две са малтретирани от бащите си, а едно от майка си. Роднини или познати са насилвали други две деца.
През миналата година са свикани 16 пъти екипите по координационния механизъм, каза Ирена Баирова. Тя подчерта, че в област Добрич работят пет такива екипа.
През първите три месеца на годината социалните са работили по 12 случая за насилие над деца. Това са случаи, по които се е работело през тримесечието, като някои са от предходната година, посочи Баирова.
През първите три месеца на 2017 година отделите за закрила на детето  в областта са направили 868 консултации и са извършили 1063 посещения в домовете. Всички институции, които имат отношение към закрилата на децата работят като екип, каза още Баирова. НДТ
 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ СЛУЧАЯ НА СЕКСУАЛНО НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди