изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:39 EEST
ЛУМОС ПОДАРЯВА ПРАЗНИК В ЗООПАРКА ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ    
КултураПо повод международния ден на детето Лумос, в партньорство с община Добрич и центровете за настаняване от семеен тип в квартал Балик – Йовково организират разходка и пикник за децата и младежите с увреждания в Центъра за защита на природата и животните.  Събитието ще се проведе на 1 юни 2017 година от 10.00 часа.
В Центъра се отглеждат животни, характерни за нашия ареал, които живеят в среда, максимално близка до естествената им.

Посетителите имат и възможност за пряк досег с животните. Това ще бъде първото посещение на децата и младежите с увреждания в зоопарка и за първи път ще имат възможност да се докоснат до диви животни, които досега са виждали само на филм или в книжка.
Ще имат възможност освен да се разходят и да играят, да слушат  музика и ако желаят да потанцуват, да пуснат балони с хелий, разказва Снежана Ванкова, ръководител екип Добрич към Лумос, и добавя „посещението ще помогне на децата да обшуват с природата и да формират интерес и добро отношение към животните“. За тези, които няма да може да дойдат, ще има празнична обстановка в центровете, балони и лакомства.Като подаръци децата ще получат играчки,  някои дидактически материали, цветя, които да насадят в двора, и др.
Събитието е част от усилията на Лумос в сътрудничесто с община Добрич да помогне на децата, настанени в центровете за настаняване от семеен тип да се почувстват част от добричкото общество и да се забавляват заедно с връстниците си. НДТ


 


Сходни връзки

ЛУМОС ПОДАРЯВА ПРАЗНИК В ЗООПАРКА ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди