изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:47 EEST
Албена домакинства на финалите на Ученическите игри по шахмат    
Спорт  За трета поред година ваканционно селище „Албена“ домакинства на финали на Ученическите игри. Този сезон спортния комплекс ще приеме най – добрите шахматисти при учениците от 8-ми до 10-ти клас. Участниците пристигат днес, а спортната проява ще бъде през уикенда в единствената в страната шахматна академия, която носи името на световно известния гросмайстор Анатолий Карпов.


 Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания за развитие на индивидуалните спортни способности и дарования на учениците. Ученическите игри създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори, чрез доброволно участие в организирани форми на спортно-състезателна дейност, възможности за определяне на училищни отбори за участие в международни състезания – световни ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт (ISF) и осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби в областта на спорта, съобразно с Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.
Яна КИРИЛОВА
 


Сходни връзки

Албена домакинства на финалите на Ученическите игри по шахмат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди