изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:09 EEST
Дъжд, гръмотевици и градушки - затворени пътища, наводнени къщи и съсипана селскостопанска продукция (ОБЗОР)    
НовиниСофия. Жълт код за мощна купесто-дъждовна облачност с условия за гръмотевични бури и градушки е обявен в 24 области на страната. Предупреждението за потенциално опасни метеорологични явления важи за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, София, София област, Ловеч, Габрово, Търговище, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол.

Пороен дъжд наводни десетки къщи и дворове в град Баня, Община Карлово, нанесени са поражения и върху пътната настилка. Стамен Гешев, кмет на населеното място обясни за Радио „Фокус“ – Пловдив , че щетите са значителни и тепърва ще се установява точният им размер.
Дъждът наложи временно организация на движението в участъка от път I-4 (София-Варна) в района на язовир „Фисека“ на територията на община Търговище, където падна дърво на пътното платно, а по пътя се стичаха кални наноси и водни маси вследствие на проливен дъжд. Движението път I-4 Шумен – Търговище също беше ограничено заради проливния дъжд и стичащите се кални наноси.
Проливните и продължителни дъждове прекъснаха пътя за три смолянски села. Това са: Градът, Ряка и Катраница. Обходният път до трите села е през село Тикале и връзката му с черен път през Градът, оттам за Ряка и Катраница.
В петък градушка падна и създаде проблеми в няколко части от страната. В община Сливо поле, Област Русе, за кратко беше обявено бедствено положение, след като на 1 юни вечерта в района се разрази буря, придружена с градушка, която е унищожила е селско стопанска продукция и е повредила стълбове на електроразпределителната мрежа.
В Област Кърджали също паднаха обилни градушки. Най-големи са пораженията в селата Седларци, Бял извор и Златуша, където селскостопанската продукция е съсипана.
Пороен дъжд с градушка валя и в столицата. От пресцентъра на Столична община съобщиха, че няма постъпили стигнали за щети. От там увериха също, че следят нивата на реките, като към момента те са нормални.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Дъжд, гръмотевици и градушки - затворени пътища, наводнени къщи и съсипана селскостопанска продукция (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди