изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:56 EEST
Разлики между истинската и токсичната любов    
Любопитно Има няколко видими разлики между истинската любов и тази, която ни кара да се чувстваме зле, но не знаем защо точно.  Понякога наистина е трудно да дадем точно определение защо се случват някои неща - защо не се разбираме, защо не се чувстваме добре и спокойно с човека до нас...



Има пет специфични разлики между истинската любов и токсичната и когато ги прочетете няма да ви е толкова трудно вече да виждате знаците, които са били пред очите ви толкова дълго. 

При истинската любов да обичаш себе си и да се стремиш да подобряваш себе си винаги е топ приоритет. Твоят партньор трябва да е този, които иска да бъдете най-добрата си версия и да имаш най-добрите възможности да постигнеш повече в личен и професионален план. Същото важи и за теб към него. 

Вие трябва да искате най-доброто един за друг повече от всичко. 

В токсичната любов абсолютно целият фокус е върху самата връзка и как тя се отразява на двама ви и как ви определя тя. Там няма място за лична реализация или изграждане, защото вие двамата просто не можете да се измъкнете от оковите на постоянните разговори за вас и за вашата връзка. Това е доста негативна перспектива и определено загърбва личностното израстване.

При истинската любов е напълно нормално да имате различни интереси, хобита и неща, които ви вълнуват. Няма нищо лошо в това да имате приятели, които са само ваши или да правите неща, които са си само ваши от време на време. Там няма страх за това, че не сте отделили достатъчно време на партньора си или че правите нещо извън самата връзка. 

При токсичната любов нито един от двамата не може да има живот, който изключва другия. Всичко трябва да бъде правено заедно или в противен случай идват на дневен ред ревността иподтиснатостта. От всяка една страна това е много нездравословна зависимост, която ще доведе до отдалечаване и загуба на доста приятелства.

При истинската любов не е трудно да обичаш своя партньор с всичките му недостатъци и малки странности. Те са уникални по хубав и понякога не толкова хубав начин, но ти трябва да го обичаш такъв, какъвто е. 

В токсичната любов ти или твоят партньор по всякакъв начин се вманиачават да променят нещо в другия по техните стандарти за правилно и грешно. Да се превърне той в някой, който е лесен за обичане. И някой от вас двамата ще се пречупи от всичките тези критики и ще се промени в "името на любовта."

В истинската любов интимността е дълбоката и свързваща нишка, която е "култивирана" с времето между двамата и носи прекрасни усещания. Тя е смесица от истинско приятелство и доверие и сексуално желание на всички нива. 

В токсичната любов сексът е нещо, което носи страх, притеснения и срам. Ако ти се опитваш всячески да бъдеш перфектната фантазия на половинката си и това не ти носи удоволствие, значи говорим за теб. В тези случаи човек се чувства напрегнат и определено несигурен относно тялото му или поведението му. 

В истинската любов всички разговори имат за цел да постигнат правилния резултат. Дори дискусиите за нещо, което не е особено приятно са с любов и разбиране. И най-важното - с мисъл за другия, колкото и да е трудно. 

В токсичната любов много често разговорите преминават в спорове или обвинителни конкурси. Много разговори, които изглеждат позитивни и обичащи са всъщност манипулативни начини да те накарат да направиш нещо, което другия иска или да им дадеш нещо. Викането е доста често срещано в тези взаимоотношения.

https://www.edna.bg

"ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА"

 


Сходни връзки

Разлики между истинската и токсичната любов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди