изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:14 EEST
Сърбия: Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин обяви готовност за доставка на ракети "Бук", "Тор" и "С-300    
По света Белград. Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин обяви готовността на Русия да достави ракетни комплекси "Бук", "Тор" и "С-300" за сръбската ПВО, съобщава белградският "Правда". Изданието припомня изявлението на Рогозин, направено пред журналисти по време на Международния икономически форум в Санкт-Петербург, че "за Сърбия няма никакви ограничения и доставката на руско въоръжение ще зависи единствено от възможностите на бюджета на Белград и от отбранителната стратегия на Сърбия."

"Сърбия е заинтересована от гарантирането на своята противовъздушна отбрана на близко и по-далечно разстояние и в това отношение руските ракети могат да гарантират изпълнението на тази задача", смята Рогозин.
Белградското издание цитира мнението на експерта по борба с тероризма Мария Борич, според която "доставката на руско въоръжение за ПВО е голям шанс за сигурността на Сърбия".
"Ракетите "Бук" и "Тор" са предназначени за противодействие на средно и близко разстояние, докато ракетните комплекси "С-300" значително могат да повишат отбранителната способност на страната, но струват достатъчно скъпо. Все пак не трябва да се забравя, че Сърбия е единствения искрен приятел на Русия в този регион и въпросът може да се реши с междудържавен ангажимент", заявява Борич.
Според Владан Глишич, лидер на Народна мрежа, руският вицепремиер е потвърдил още веднъж твърдото сътрудничество между Москва и Белград и в противовес на политиката на САЩ, която предрича на Сърбия нов преврат.
"Благодарение на руското оръжие ние ще можем да защитим сръбското население в Косово и в република Сръбска." - смята Глишич.
"Правда" публикува и изявлението на министъра на външните работи Ивица Дачич, който след срещата с руския външен министър Сергей Лавров в Санкт-Петербург е заявил, че "Сърбия никога няма да въведе санкции срещу Русия."
Според изданието руският външен министър е съобщил, че днес в Белград се очаква да пристигне председателят на Думата Вячеслав Воронин.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Сърбия: Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин обяви готовност за доставка на ракети "Бук", "Тор" и "С-300 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди