изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:47 EEST
ТРАФИКЪТ – МЕЖДУ „БЕДЕН ЧОВЕК – ЖИВ ДЯВОЛ“ И АЛЧНОСТТА    
Коментари Господ, когато разпръсквал човешкото семе по Земята, явно над България е взел от буркана „Специалисти по всичко“. Ръсел, ръсел и най-много изръсел над София.  Това е най-логичното обяснение защо София е най-многолюдния град в България. И защо всяка сутрин по телевизиите гледаме как столичани се упражняват по всички теми – от доенето на кравите и плейбой моделките, до семеизпразването на шушулките на белия боб и рапицата. Напоследък най-модерен е онанизмът по отношение на трафика на бежанци – от министри до полски е.ачи, организирани в доброволчески отряди.

Думата от време на време вземат дори ловци на пъдпъдъци и еколози от сектите на Сорос. А в едно среднощно предаване със знак 18+ знойна блондинка предложи с голи цици да привлича зад оградата, наречена вече инженерно охранително съоръжение, араби и те, докато мастурбират, да бъдат залавяни от граничните полицаи…

После ще се чудим защо били изнервени граничарите и защо се налага с тях да работят психолози. Дай им, Боже, поне да са студентки, може и от университетите във Франция, Германия, Полша…

Такъв е животът!

Всъщност трафикът на бежанци се мандахерца между „беден човек – жив дявол“ и алчността. Едни трафиканти на бежанци виждат в това възможност за надигнат нос от блатото на безработицата и мизерията, а други – да забогатяват извън или съвместно с някои контрольори от държавните институции. Между тях кретат аматьори, които поддържат информационно платената журналистика, че в държавата ни се прави нещо гениално за възпиране на милиони бежанци към покоите на Брюксел и ангела-хранител на Европейския съюз Меркел.

Всекидневни теледискусии, които ни превръщат в евроинтегрирани телета за кланицата на банковия капитал.

Най-вероятно и аз съм поникнал от човешкото семе в буркана „Специалисти по всичко“, защото се осмелявам да кажа, че тази държава векове наред, дори през гръцко, а след това и през турско, се е пазела от бежански вълни най-вече чрез достоверната информация на хората, живеещи в пограничните райони. И в допълнение – който е издавал тези помощници, са му рязвали език, краченце, ръчичка, а често и дори главичката.

Днес на тези хора удряме клеймото „доносник“ и не ги делим от онези, които донасят кой коя булка осеменява, кой от коя партия псува дупките по пътищата, милото ни образование или здравния министър, без да му идва и наум, че те така и се и размножават.

Достоверната информация е основа за всеки анализ и ефективно действие. И вместо да бъдат наричани доносници, а имената им по един или друг канал да бъдат докладвани на каналджиите, на мутрите и техните батьовци и татьовци, тези хора трябва да бъдат уважавани, награждавани, защитавани и дори информацията им да бъде подобаващо заплащана. Защото един бежанец струва на данъкоплатеца поне 1000 лева на месец. А сред тези данъкоплатци сме и ние – пенсионерите, с по 200 лева месечна пенсия.

Такъв е животът!

Който не вярва, да отвори архивите и да прочете как се е пазела тази земя по време на ханове и царе, на робство и присъствие, на капитализъм и социализъм... А не една глутница чиновници в София, някои и от Добрич, да се рови вече десетилетия кого да заклейми като доносник и да оголи държавата ни от добронамерени информатори които знаят всички пътечки по границите ни, знаят кой кога и защо минава по тях, на кого плаща. И на кого препраща пари…

Както сме я подкарали, ще дойде скоро време бежанци да донасят в София в кое село, в кой град в провинцията все още живеят етнически българи!... И да получават по 1000 лева социални помощни на месец – субсидия от Европейския съюз!

Такъв е животът

 


Сходни връзки

ТРАФИКЪТ – МЕЖДУ „БЕДЕН ЧОВЕК – ЖИВ ДЯВОЛ“ И АЛЧНОСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди