изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:30 EET
ДПС поиска оставката на Валери Симеонов като вицепремиер    
ПарламентСофия. ДПС поиска оставката на Валери Симеонов като вицепремиер, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов заяви, че в програмата от 2014 г. за парламентарни избори на Патриотичния фронт пише, че ще подпомагат доброволно ограничаването на раждаемостта чрез безплатно предлагане на противозачатъчни средства, гинекологични помощи и образоване на младите родители.

„В програмата на „Обединени патриоти“ за 2017 г. това го няма. Нищо не се е променило от 2014 г. дотук. Ако цитирам доклада на ЕК срещу расизма и нетолерантността, нали знаете как обявяват Вашата партия - НФСБ, как я наричат. В точка 32 казват: „В България функционират няколко по-малки ултранационалистки, фашистки политически партии и групи, сред които НФСБ. Г-н Симеонов, вие излъгахте за пореден път и заявявам за пореден път – ако сте българин и истински патриот, незабавно си подайте оставката като вицепремиер“, подчерта Ибрямов.
От своя страна вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че си е направи труда съвсем добронамерено и доброжелателно да отговори на въпроса на Ибрямов, допускайки, че той е основателен и продиктуван от грижата за демографското положение в България. „Не знам каква разлика в изказванията виждате, но в никакъв случай няма да вляза във вашия тон и да отговарям на политически предизвикателства и да правя политическо изказване, защото тук сте ме повикали да отговарям като вицепремиер“, добави той.
Лидерът на АТАКА и съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров направи процедура по начина на водене и посочи, че не е коректно да се задават въпроси към премиера, а да се визират вицепремиера и други хора, които отсъстват от зала. „Би трябвало да им правите забележка, г-н председател, и да отнемате думата. Няма нищо нередно. Трябва да се спазва правилникът. Аз бих могъл да кажа за партията на Ибрямов, че е неконституционна, но няма да го кажа. Виждате не го казвам“, допълни той. От своя страна председателят на парламента Димитър Главчев каза, че е съгласен с тази забележка. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ДПС поиска оставката на Валери Симеонов като вицепремиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди