изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:45 EEST
ЛОВЦИТЕ ИМАТ ГРИЖА ЗА ХРАНИЛКИТЕ ЗА ДИВЕЧА    
Лов и риболовВ изпълнение на плана за основните мероприятия, съгласно договора за стопанисване на ловните райони и переспективните планове за развитие на дивеча в ловните дружини, се изграждат и ремонтират био-технически съоръжения - хранилки, солища, калища, чакала, съобщават от сдружение „ЛРД – Добрич“.

    През 2016 година отново бяха използвани финансовите средства от нововъведената със ЗЛОД „такса стопанисване”, като освен заготвените от дружините фуражи за подхранване на дивеча през зимата, със средствата събирани по чл.65а и чл.65б от ППЗЛОД в сдружението бяха закупени и разпределени  по дружини 25 тона концентриран фураж /царевица и пшеница /, 13.5  тона груб фураж /люцерна/, 2 тона сол.
Изградени са и отремонтирани 84 хранилки за елени и сърни, 30 хранилища за дива свиня, 310 хранилки за фазани и яребици.
    С въвеждането на таксата за стопанисване на дивеча  значително се увеличиха възможностите по грижите и подпомагането на дивеча. Освен това се увеличи и възможността за финансиране на изкуственното развъждане и разселване на дивеч, без което  ефективното му стопанисване е невъзможно.  НДТ
 


Сходни връзки

ЛОВЦИТЕ ИМАТ ГРИЖА ЗА ХРАНИЛКИТЕ ЗА ДИВЕЧА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди