изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:29 EET
Поставихме световния шампион на колене във Варна    
Спорт Българският национален отбор по волейбол записа драматична с 3:2 срещу световния шампион Полша в мач от Група Е1 на Световната лига.

ПЪРВИ ГЕЙМ
Българските национали започнаха добре мача и след равенството 2:2 в началото излязоха напред в резултата, и принудиха поляците да вземат таймтаут при 7:3 за „лъвовете“. Това не оказа влияние на играта и първото техническо прекъсване дойде при 8:3 за българите. Последва равностойна размяна на точки и второто прекъсване дойде при 16:10 за България. Доминацията на нашите волейболисти продължи и стигнаха до геймбол при 24:15 и при втората си възможност спечелиха частта с 25:16.

ВТОРИ ГЕЙМ
Равностойно начало на втората част, но след 3:3 поляците натрупаха аванс. Така първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:4 в полза на световните шампиони. След това играта се изравни и българите успяха да стопят една точка от изоставането си. Така второто техническо прекъсване дойде при 16:13 за Полша. В момента, в който изоставахме с 14:18 Пламен Константинов взе таймаут, но това не даде желания резултат и съперникът увеличи на пет точки преднината си. Полша стигна до пет геймбола при 24:19. „Лъвовете“ спасиха един, но нямаха шанс при втория и след 25:20 резултатът в мача беше изравнен.

ТРЕТИ ГЕЙМ
Началото на тази част също беше равностойно, но поляците взеха леко предимство и първото техническо прекъсване дойде при 8:5 в тяхна полза. Българите обаче успяха да изравнят резултата до 8:8. Последва силна серия на световните шампиони, които поведоха с 12:8 и продължиха да поддържат аванса и второто прекъсване дойде при 16:13 в тяхна полза. Съперникът продължи да увеличава аванса си и стигна до 20:14. След това Полша спечели гейма с 25:19 и обърна резултата в мача в своя полза.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ
Изключително равностойно начало на тази част. Постоянна размяна на точки и първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за Полша. След това съперникът се откъсна за 12:10, но тимът на Пламен Константинов успя да изравни за 13:13. Две грешки на българите при посрещането на противникови атаки позволиха на поляците да водят с 16:15 при второто прекъсване. След това световните шампиони поведоха с две точки, но нашите изравниха за 21:21. След това „лъвовете“ спечелиха гейма с 25:23 и изравниха резултата в мача.

ПЕТИ ГЕЙМ
Решителната част започна с размяна на точки, но „лъвовете“ взеха надмощие и техническото прекъсване за смяна на полетата дойде при 8:5 в наша полза. След това обаче поляците изравниха резултата за 10:10. Размяната на точки продължи и при 13:12 за тима на Пламен Константинов гостите взеха таймаут. След него последва равенство за 13:13 и последва прекъсване за България. Конярски направи грешка при сервиса за Полша и се сдобихме с мачбол, преди който Фернандо ди Джорджи взе таймтаут. Драмата продължи за 14:14. Успешна атака на Николай Пенчев отново ни даде шанс да спечелим мача и това стана след успешна блокада – 16:14 и победа над световния шампион.

България - Полша 3:2
(25:16, 20:25, 19:25, 25:23, 16:14)

България: Георги Братоев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Николай Пенчев, Николай Николов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров - либеро (Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Светослав Гоцев))
Селекционер: Пламен Константинов

Полша: Давид Конярски, Бартош Курек, Бартоломей Лемански, Фабиан Джизга, Михал Кубиак, Матеуш Биениек, Павел Заторски - либеро (Мачей Музай, Карол Клос, Гжегож Ломач, Лукаш Качмарек, Александер Сливка)
Селекционер: Фернандо ди Джорджи

https://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Поставихме световния шампион на колене във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди