изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:00 EET
ПОЧТИ 2 500 ЛЕВА СЪБРАХА УЧЕНИЦИ ОТ ЕГ „ГЕО МИЛЕВ” В ПОДКРЕПА НА ДАНИ    
Общество2 464 лева са събрани по инициатива на Ученическия съвет на езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич в подкрепа на 40-годишната Йорданка Атанасова. Дани, както я наричат приятелите й, страда от онкологично заболяване и се лекува в Испания. Средствата геомилевци набраха чрез две инициативи. Първата бе пролетен благотворителен бал, който се проведе в края на миналия месец във физкултурния салон на гимназията.


Присъстващите се потопиха магията на 20-е години на миналия век с темата "Великият Гетсби". На бала са събрани около 1 640 лева. Останалите 820 лева са постъпили благодарение на втората инициатива - дарителска кампания на име "Златно сърце", целяща допълнително набиране на средства чрез дарителски картички. Цената на една картичка е 5 лева. Рисунката на нея е дело на Яна Стоянова от ЕГ "Гео Милев”. Картички все още се продават в магазин за цветя „Оксалис”. В края на миналата седмица Ученическият съвет на ЕГ „Гео Милев” преведе средствата по сметката на Дани.
Гимназия "Райко Цончев" подкрепя кампанията за събиране на средства за Дани, съобщават от учебното заведение. В ресторант "Албена" на третия етаж на гимназията (или Висше училище по мениджмънт) има кутия за събиране на средства. Кутии има поставени и във фризьорски сало №10 /по ул. „Хан Аспарух”/ и в магазин „Петивекс” /по ул. „Поп Богомил”/. В групата „Живот и усмивка” за Дани във фейсбук се провежда благотворителен търг в подкрепа на болната жена. В него се включи и майката на Крисия, която дари сценичен тоалет на талантливата малка певица. Той бе закупен от добричлийка, която живее в Испания.
Средствата, събрани до момента – около 25 000 лева, вече са изхарчени за лечението на Дани в Испания, съобщиха организаторите на благотворителната кампания в нейн подкрепа. На 21 юни й предстои изследване на 5-скенер и ще бъде заплатено с парите, внесени по банковата сметка от Ученическия съвет ЕГ „Гео Милев”. Организаторите на кампанията призовават да не спираме да помагаме на Дани до пълното й излекуване.
Желаещите да помогнат на Дани, могат да го направите чрез:
Банкова сметка - Societe Generale Expressbank
BG52 TTBB 9400 1509 0025 51
титуляр - Йорданка Атанасова Петкова

 


Сходни връзки

ПОЧТИ 2 500 ЛЕВА СЪБРАХА УЧЕНИЦИ ОТ ЕГ „ГЕО МИЛЕВ” В ПОДКРЕПА НА ДАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди