изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:50 EEST
САНИРАНЕТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗАПОЧВА ПРЕЗ АВГУСТ    
НовиниДо края на август се очаква да започне санирането на блокове в Добрич по Националната програма за енергийна ефективност, съобщи заместник-кметът Росица Йорданова.

На 23 май изтече срокът, с който Общината бе обявила решението за избор на изпълнители по отношение на десетте одобрени сгради. Те са „Балик, бл. 31, бл. 62, „Дружба“, бл. 39, бл. 4, бл. 33, бл. 36, „Русия“, бл. 55, бл. 49, бл. 53 и „Максим Горки“ №5.
След подписването на договорите на избраните изпълнители ще бъде възложено проектирането и извършването на строително-монтажните работи. Предвид времето, което е необходимо за проектиране, очакванията са санирането да стартира до края на август, обясни Йорданова.
Едно от условията на националната програма е , че всеки участник има право да санира само по един блок.
За деветте блока, които ще санират по оперативна програма „Региони в растеж” вече са отворени офертите. Имаше голям интерес, подадени бяха 43 оферти, съобщи Йорданова. Разгледани са офертите, документациите на фирмите за допустимост и лично състояние на кандидатите, след което започна същинската работа за разглеждане на техническите им спецификации.
По отношение на санирането по програмата за енергийно обновяване на българските домове, са останали три сгради – „Захари Стоянов“ №19, Абрит 8-10, вх. „а“ и жк „Добротица“ №36 „а“. За тях също е обявена обществената поръчка. НДТ
 


Сходни връзки

САНИРАНЕТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗАПОЧВА ПРЕЗ АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди