изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:03 EEST
„ПОЕЗИЯ И АВИАЦИЯ” НА ЛЕТИЩЕТО В БАЛЧИК    
Общество Близо 150 любители на авиацията от цялата страна се събраха на неформална среща на летището в Балчик. Тя се инициира от фейсбук група „Поезия и авиация” като продължение на проведената през миналата година подобна среща. Имаше и участници от Испания и Великобритания, съобщи Петко Кръстев, който е един от организаторите.

На поканата се отзоваха авиатори, инженери от различни авиационни специалности, хора, работили в гражданската авиацията, парашутисти, командоси, вертолетчици, любители от цялата страна.
След миналогодишната среща е имало много запитвания от хора, които по една или друга причина не са успели да се включат. Те са питали дали няма да се организира отново такова събитие. Това провокирало участниците в групата „Поезия и авиация”.
„Поканихме съвсем неформално феновете на авиацията да дойдат и да се запознаем. Да се види каква е обстановката на летището в Балчик, как се ръководи”, обясни Кръстев. Той подчерта, че то е единственото у нас летище, което е едновременно действащо и недействащо.
Петко Кръстев е служил в Балчик в продължение на 28 години – от младши пилот до командир. Общо 39 години е свързан с авиацията. Има 3000 летателни часа. Казва, че когато се съчетаят професия и любов няма омръзване.
Сред участниците в срещата бе е Димитър Апостолов от Добрич. Служил е 23 години в Техническо-експлоатационна част. „Сърцето ми е в авиацията”, споделя той. Василев е от Варна и има зад гърба си 37 години служба, от които 11 години на летището в Добрич.
Участниците в срещата поднесоха цветя на паметната плоча на загиналите авиатори и парашутисти, а след това разгледаха летището. Запознаха се с маршрута до дежурните машини, зоната за укритие на самолетите, командно-диспечерския пункт и видяха как се ръководят полети.
Догодина се предвижда отново да има подобна среща, сподели Петко Кръстев.  НДТ
 


Сходни връзки

„ПОЕЗИЯ И АВИАЦИЯ” НА ЛЕТИЩЕТО В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди