изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:35 EEST
На посетил космоса червей му порасна втора глава    
Любопитно Престоят на организми в Космоса все още има много неизвестни. Последните проучвания на учените дори създадоха повече въпроси, отколкото отговори. Един от плоските червеи, които са били на борда на Международната космическа станция (МКС) например е генерирал втора глава, съобщава онлайн изданието CNET.

Плоските червеи се използват за множество експерименти от учените заради способността им да регенерират наново части от телата си след като бъдат ампутирани. През 2015 г. учените са изпратили поредна група червеи на борда на МКС. Някои от тях вече са били с ампутирани части, а други са били напълно здрави. След това червеите са върнати обратно на Земята и наблюдавани в продължение на 20 месеца.
Един от ампутираните червеи обаче показал доста странни способности. Той си генерирал втора глава. Учените казват, че това се случва за пръв път от 18-годишната история на проучването и след над 15 000 тествани червеи.

Червеят обаче имал и друга изненада за учените. Когато те ампутирали и двете му глави, той ги възстановил с нови. Учените все още не знаят какво космосът е променил в червея, за да му даде тези способности.

Посещението до МКС се е отразило и на здравите червеи. Някои от тях например се разделили на два или повече напълно здрави и уникални червеи. За това специалистите предполагат, че може да се дължи на температурната промяна по време на пътуването.

https://www.vesti.bg/

 


Сходни връзки

На посетил космоса червей му порасна втора глава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди