изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:19 EEST
ОБЩИНАТА ОБЖАЛВА В СЪДА ФИНАНСОВАТА КОРЕКЦИЯ ОТ 4,3 МЛН. ЛЕВА    
Ред и сигурностДържавата спира по 50 000 лева месечно от парите за Добрич заради проекта за депото
Министерството на финансите е започнало да удържа по 50 000 лева месечно от средствата на Община Добрич заради наложената финансова корекция по проекта за регионалното депо в Стожер. Това съобщи кметът Йордан Йорданов.


Парите са от целевата субсидия за капиталови разходи. До момента удържани са общо 150 000 лева. Предвидената за тази година целева субсидия, с която трябва да се финансират всички дейности от капиталовата програма, възлиза на 504 000 лева, посочи зам.-кметът Елка Димова.
През есента на миналата година Общината е атакувала в съда заповедта за налагане на финансовата корекция. Делото се гледа от Административния съд във Велико Търново. Отложено е за септември, когато се очаква да има и решение.
Кметът съобщи, че са проведени много разговори с министерството, използвани са всички инструменти за една община. „В края на месеца предстои среща с министрите на МОСВ и МРРБ, отново ще говорим за тази финансова корекция. Надявам се на реакция от страна на държавата“, каза кметът. И посочи, че в годините държавата е помагала на други общини, за да не плащат финансови корекции. Той припомни, че корекцията на Добрич е най-голямата измежду всички. Тя възлиза на 4,3 млн. лева.
Санкцията бе наложена заради пропуски при провеждането на обществената поръчка при изграждането на регионалното депо за твърди битови отпадъци край с. Стожер.  НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ОБЖАЛВА В СЪДА ФИНАНСОВАТА КОРЕКЦИЯ ОТ 4,3 МЛН. ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди