изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:04 EET
ДЪРЖАВАТА ОТПУСКА СРЕДСТВА ЗА РАЗКОПКИТЕ НА ПАЛМАТИС И ЗАЛДАПА    
КултураМинистерството на културата ще отпусне средства за археологическите проучвания на два обекта, които изследва Регионалният исторически музей в Добрич, съобщи изпълняващият длъжността директор Добри Добрев.

За продължаващите втора година разкопки на ранновизантийската крепост Палматис край село Оногур, Тервелско, са отпуснати 13 389 лева. За проучванията, които стартираха в началото на тази седмица, Община Тервел осигурява около 30 000 лева.
Около 13 000 лева се чакат и за археологическите разкопки на Залдапа край крушарското село Абрит. Там бяха наети 12 безработни лица от община Крушари по Регионалната програма за заетост. Община Крушари се ангажира със собствен финансов принос от 12 хиляди лв., с които да бъде закупена по-специализирана техника, необходима за археологическите разкопки, както и допълните задължителни плащания към наетите лица.
И през тази година музеят ще продължи проучването на крепостта Кария край Шабла. За целта ще се разчита на финансиране от 10 000 лева, осигурено от Общината.
През това лято музейните екипи ще проучват за първи път и обект в Генерал Тошево, като финансирането на археологическата експедиция ще е от музея в добруджанския град. НДТ
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ОТПУСКА СРЕДСТВА ЗА РАЗКОПКИТЕ НА ПАЛМАТИС И ЗАЛДАПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди