изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:47 EEST
ПРОВЕРЯВАТ ДИГИТАЛНИТЕ УМЕНИЯ НА ДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ    
ОбразованиеОт вчера до 15 юни се провежда националното външно оценяване за дигиталните им компетентности на десетокласниците в област Добрич, съобщиха от Регионалното управление по образование. То ще се извърши по график, подготвен от директорите на училищата.

За първи път проверката на дигиталните умения е предвидена за целия випуск, след като миналата години се проведоха пробни изпити. Учениците ще държат изпита в дигитална среда - директно на компютър, който ще генерира индивидуален тест за всеки от банка задачи, разделени по категории. Тестовете ще бъдат различни като съдържание, но еднакви като степен на сложност. В тях ще има както задачи със затворен отговор, така и такива, които проверяват практическите умения. Учениците ще влизат с пароли, а след това компютърът директно ще генерира резултата от задачите им със затворен отговор. Задачите, които проверяват практически умения, ще се оценяват от учителите по информатика и информационни технологии.  Времетраенето на изпита ще бъде 90 минути – 30 минути за теста и 60 минути за решаването на практическа задача. Броят на тестовите варианти, които се получават,  е десетцифрено число, така че преписването и подсказването са практически невъзможни. Максималният брой точки, който може да бъде постигнат, е 60.
Учениците, които издържат изпита с висок процент верни отговори, ще получат сертификат за компютърните си умения. НДТ
 


Сходни връзки

ПРОВЕРЯВАТ ДИГИТАЛНИТЕ УМЕНИЯ НА ДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди