изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:40 EET
С 10 МЛН. ЛЕВА ЩЕ САНИРАТ ПЪРВИТЕ БЛОКОВЕ В ДОБРИЧ    
НовиниВ първите десет жилищни блока в Добрич, които ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност, ще бъдат вложени около 10 000 000 лева, съобщи заместник-кметът по икономическото развитие Росица Йорданова. Общината е уведомила Министерството на регионалното развитие и благоустройството за необходимия финансов ресурс.

Десетте одобрени сгради са „Балик, бл. 31, бл. 62, „Дружба“, бл. 39, бл. 4, бл. 33, бл. 36, „Русия“, бл. 55, бл. 49, бл. 53 и „Максим Горки“ №5.
Вече са пуснати покани и се очаква тази седмица да бъдат сключени договорите с изпълнителите. Те имат срокове за проектиране. Очакванията са до края на лятото Добрич да има и първите санирани десет блока.Отне малко повече време, тъй като процедурата не е проста. Тя е , съобщи кметът Йордан Йорданов. Той добави, че програмата е доста сложна. Има изисквания, според закона, които Общината стриктно е спазила. Доброто е, че в началото на лятото имаме доста свършени неща и може да се пристъпи към дейност, каза той.
След процедури за възлагане на обществените поръчки вече са избрани изпълнителите на строително-монтажните работи, като няма обжалвания от неуспели кандидати. Според последни указания от МРРБ, преди да се сключи договор с изпълнителя, трябва да се направи запитване за наличен финансов ресурс. Днес е последният срок, в който министерството може да отговори, за да се пристъпи към работа. Очаква се при осигуряване на финансовите средства първите десет сгради да бъдат обновени до края на лятото, добавиха от кметската управа. НДТ
 


Сходни връзки

С 10 МЛН. ЛЕВА ЩЕ САНИРАТ ПЪРВИТЕ БЛОКОВЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди