изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:14 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПОБРАТИМИ С РУСКИЯ ГРАД НИЖНИ НОВГОРОД    
НовиниНа официална церемония вчера бе подписан договор за побратимяване между Община Добрич и руския град Нижни Новгород. От българска страна подпис върху документа бе поставен от зам.-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов.

В делегацията от Добрич участват още председателят на Общинския съвет Иво Пенчев и общинският съветник д-р Явор Милушев.

Той е ръководител на българската делегация, която е в руския град за официално подписване на споразумението за побратимяване между Добрич и Нижни Новгород.  Нижни Новгород е град в централна Русия, със старо наименование Горки, на 400 км. от Москва, административен център на Приволжския федерален окръг и Нижеградска област. Разположен е в центъра на Източно-европейската равнина, в местността, където се сливат реките Ока и Волга. С 1 266 871 жители Нижни Новгород е петият по населението град в Русия. Известен е с производството на автомобилите “Волга”.
В града има повече от 600 уникални исторически, архитектурни и културни паметници.
Нижни Новгород е град в централна Русия. Разположен е в местността, където се сливат реките Ока и Волга. Промишленото производство на града е в сферата на автомобилостроенето, корабостроенето и производство на въоръжение. В Горковския автомобилен завод работят 27 хиляди души (2009 г.) Големи предприятия са корабостроителният завод „Красное Сормово“, самолетостроителният завод „Сокол“, Нижеградският машиностроителен завод, заводите за авиационно оборудване „Гидромаш“ и „Темпообменик“, заводът „Красная Етна“, „Термал“, заводът „НИТЕЛ“, заводът за свързочна апаратура „А. С. Попов“, Нижеградският завод „Г. И. Петровски“ и др.
Тежката промишленост на града е представена от Нижеградския металообработващ завод, основан на базата на банкрутиралия Горковски металургичен завод. Строителната промишленост се осигурява от местни компании, които произвеждат строителни материали. Леката и хранително-вкусовата промишлености са представени от чорапено-трикотажни, кожено-обувни, шивашки предприятия, месокомбинати, заводи за колбаси, млекокомбинати, маслодобивни предприятия. Действат и редица предприятия от дървообработващата и полиграфската отрасли.  НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПОБРАТИМИ С РУСКИЯ ГРАД НИЖНИ НОВГОРОД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди