изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:44 EET
ЯХТЕНИЯТ ТУРИЗЪМ - ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ВИСОК КЛАС ТУРИСТИ    
Туризъм Яхтеният туризъм дава възможност по Северното Черноморие да се привлекат по-висок клас туристи, смята Енчо Иванов от Експириънс България.  Още повече, че Балчик има яхтено пристанище. Но, в града досега е развит предимно ветроходният туризъм. Експириънс България залага на яхтения туризъм с моторни лодки.

„Чужденците се впечатляват, че въобще тук се предлага такава услуга. На други места в света – Гърция, Италия, този вид туризъм е развит и те са свикнали, когато отидат на почивка там, задължително да наемат яхта или да отидат на разходка с лодка. У нас въобще не предполагат, че се предлага такава услуга. България в това отношение има много какво да прави, за да привлича туристите, да предлага комплексен туристически продукт”, каза Енчо Иванов.
Целта е туристите да могат не само да си почиват, но и да се забавляват, да получават пълна туристическа услуга, а не само настаняване. Повече развлечения, емоции, забавления.
Има интерес за целодневни екскурзии за риболов, за гмуркане, шнорхелинг около нос Калиакра. Румънска компания пък е поръчала яхт сафари като тийм билдинг за екипа си. „Това е възможност младите хора да дойдат в региона. Опитът ни показва, че българските туристи не познават Северното Черноморие, а който е дошъл тук се влюбва в региона и установява, че тук има много повече какво да се види, отколкото на юг”, посочи Енчо Иванов.
Моминските или ергенски партита са изцяло нова услуга, която се предлага в отговор на многобройни запитвания, основно от софиянци. Офертата включва и специално организиран полет с парашут за булката или младоженеца.  Пътува се от Балчик до Албена, нос Калиакра, след това обяд или следобедна закуска в мидената ферма „Дълбока” с бутилки шампанско, разказа Иванов. Според него, продуктът е атрактивен за младите хора в региона, които искат да преживеят нещо различно.
Яхтите на компанията са шестместни. Българското законодателство изиска моторната яхта да се отдава с капитан.
Пътешествията, които се организират, са в региона. 30-минутните са в Балчишкия залив, до Албена. Едночасовите са до голф игрищата или до Златни пясъци. При двучасовите разходката е Балчик-Албена-Кранево-Златни пясъци и Балчик-голф клубовете и обратно. Тричасовите са до нос Калиакра. Има престой за бутилка шампанско  наслаждаване на гледката на носа от вода. Връщане обратно по маршрут нос Калиакра – мидена ферма Дълбока – Каварна – голф клубовете и Балчик. Друга нова услуга е яхт сафари. При него трите яхти излизат заедно, клиентите могат да се снимат между лодките, да се разменят и да се състезават, така че се получава нов продукт.
Услугите са насочени предимно към младите хора, тъй като те повече харесват приключения, адреналин, но и по-възрастните има какво да видят и да научат и на тях също много им харесва. Те не са загубили желанието да почувстват тръпката на живота във вода, което е наистина нещо много различно от всичко, което човек може да преживее, посочват оттам.
Експириънс България покани туроператори от региона на тест драйв, за да им даде възможност да изпитат емоцията от пътуването с моторна яхта, която развива до 50 морски мили в час, което осигурява доста силно усещане.  НДТ

 


Сходни връзки

ЯХТЕНИЯТ ТУРИЗЪМ - ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ВИСОК КЛАС ТУРИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди