изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:26 EEST
МОН ПРЕДЛАГА СУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" В ДОБРИЧ ЗА ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ    
Образование Министерството на образованието и науката предлага СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич за иновативно училище. Иновативните училища са училищата на бъдещето и извършват целенасочена промяна чрез въвеждане на иновативни практики в образователния процес, смята директорът на учебното заведение Маргарита Манева.

Предлаганата иновация в добричкото училище е проектно-базирано учене чрез изкуствата в начален етап.
Целта на този тип обучение e ученикът да бъде активен участник в познавателния процес, да решава познавателни задачи в ситуации, близки до реалния живот, да умее да работи в екип, да аргументира и защитава своето мнение, посочи Манева.
Иновативни елементи в организацията и съдържанието ще са групови проектни дейности; проектно-базирано обучение извън класната стая; интердисциплинарни уроци по български език и литература, математика и изкуства; проучвателска дейност на учениците с пропедевтична цел; устойчива кабинетна система; дигиталната училищна платформа “Заедно“; облачните технологии. Новите методи на преподаване ще се изразяват в откривателско учене; „обърната класна стая“; интерактивни методи; работа по проекти; иновативни изследвания в областта на гражданското образование.
Периодът на иновацията е 4 години, през които учебното съдържание ще бъде разработвано по нов начин, както и часовете ще бъдат с 10% увеличени. НДТ
 


Сходни връзки

МОН ПРЕДЛАГА СУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" В ДОБРИЧ ЗА ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди