изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:34 EET
ВЪЗСТАНОВЧИЦИ ПРЕДСТАВИХА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА ИСТОРИЯ НА ФЕСТИВАЛ В МОСКВА    
НовиниВъзстановчици от към Регионален клуб “46-и пехотен Добрички полк” участваха в българската група, която се представи на грандиозния международен военноисторически фестивал “Времена и епохи”. Форумът, известен като “Олимпиада на възстановките”, се проведе от 1 до 12 юни в Москва.

Българските реконструктори имаха  за задача да представят пред огромна публика – граждани и гости на Москва, българската военна история от Средновековието до Втората световна война, съобщиха от добричкия клуб.
През 30-е площадки, на които 6 000 реконструктори от 22 държави за 12 дни представиха епизоди от световната военна история, минаха стотици хиляди зрители. Българските възстановчици бяха разположени в парк на една от централните московски улици – Тверская. Паркът бе превърнат в булевард на историята. В трите дни на българското участие десетки хиляди посетители се запознаха с развитието и победите на българската армия през вековете, научиха повече за миналото на народа ни. Облечени в облекла и военни униформи, ушити в пълно съответствие с оригиналните за съответната епоха, българските участници разказваха на посетителите основните епизоди от вековната ни история, илюстрирани нагледно със снимки и рисунки на ключови за народа ни исторически събития. Представен бе и битът през шестте основни епохи – от Средновековие до Втората световна войни. Показани бяха и копия на три бойни знамена – на панагюрските въстаници, ушито от Райна Княгина, Самарското знаме и бойния флаг на 46-ти пехотен Добрички полк.
Основното събитие в тридневното българско представяне на фестивала бе на 10 юни. Няколкостотин българи и руснаци наблюдаваха тържествения марш на българските възстановчици и изпълненията на фолклорния състав “Българска роза” към Културния клуб в Българското посолство в Москва. В тържествен строй и пеейки “Тих бял Дунав..” представителната група предизвика бурни аплодирана. Реконструктори и танцьори бяха поздравени лично от посланика на България в Русия Бойко Коцев. Стотици се хванаха на най-дългото българско хоро, извивало се някога в руската столица.
 Председателят на РК “46-и пехотен Добрички полк” д-р Добрин Добрев връчи на организаторите на фестивала поздравителни адреси от кмета на Добрич Йордан Йорданов, председателя на Общинския съвет Иво Пенчев и областният управител на Добричка област Красимир Кирилов. Българските възстановчици получиха поздравления от организаторите за перфектното представяне, което бе по достойнство оценено и от участниците от другите представени на фестивала държави. НДТ


 


Сходни връзки

ВЪЗСТАНОВЧИЦИ ПРЕДСТАВИХА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА ИСТОРИЯ НА ФЕСТИВАЛ В МОСКВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.55 секунди