изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:41 EEST
ПЪТУВАЩА ИЗЛОЖБА ОТ КОНКУРС ЗА ЕКСЛИБРИС ГОСТУВА В РБ "ДОРА ГАБЕ"    
КултураРегионална библиотека „Дора Габе” е домакин на изложба с творби от Международен конкурс за екслибрис, който се организира от регионална библиотека "Любен Каравелов" – Русе. Пътуващата изложба представя наградени екслибриси в Международния форум за периода от 2005 до 2016 г.

Русенската регионална библиотека създава международния конкурс през 2005 г. и до днес той събира различни културни и знакови събития в България и света, изразени чрез средствата на миниатюрната графика. Конкурсът става феномен на колективна културна памет и разказва за връзката между книгата, колективната памет и нематериалното културно наследство, с особени знаци и модерни послания към поколенията. Авторитетът му привлича все повече нови, а също така и утвърдени имена на творци в областта на графичното изкуство от цял свят. Русенската библиотека споделя, че всяко следващо издание на конкурса показва колко богата и разнообразна може да бъде човешката фантазия. Дори и в рамките на една тема, която винаги се подбира много прецизно, конкурсът има за цел да създава нови идентичности и да е катализатор на неподражаемо художествено проникновение.
Първият конкурс е посветен на 100-годишнината от рождението на Елиас Канети – Нобелов лауреат за литература, роден в Русе. Тази година темата на международния конкурс е „Ex Libris – Ex Libertas”.
Изложбата се намира в централното фоайе на библиотеката и може да бъде разгледана до 30 юни. НДТ
 


Сходни връзки

ПЪТУВАЩА ИЗЛОЖБА ОТ КОНКУРС ЗА ЕКСЛИБРИС ГОСТУВА В РБ "ДОРА ГАБЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди