изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:39 EEST
СЪДЪТ ОТМЕНИ ТЕКСТОВЕ ОТ НАРЕДБАТА ЗА ТАКСИТЕ В БАЛЧИК    
Ред и сигурностТекстове от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията община Балчик са отменени от административния съд в Добрич, съобщиха оттам. Тя е приета през декември миналата година, но е атакувана от Окръжната прокуратура.

Един от отменените текстове касае таксите, които родителите или настойниците заплащат месечно за храна при целодневна организация на предучилищното образование. Според решението на Общинския съвет, таксата се определя на база месечния доход на член от семейството,спрямо минималната работна заплата. Според магистратите, това е дискриминация по признак „имуществено състояние“.
Друг отменен текст определя размерът на таксите за технически услуги, при които е предвидено определяне на депозит за възстановяване на улични настилки - 40 лева на кв.м.  Мотивът е, че депозитът не е нито данък, нито такса, а възстановяването на улични настилки не е техническа услуга и за нея не следва да се определя такса.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните. НДТ
 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТМЕНИ ТЕКСТОВЕ ОТ НАРЕДБАТА ЗА ТАКСИТЕ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди