изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:48 EEST
СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ ОТЛИЧИ АБИТУРИЕНТИТЕ СИ    
ОбразованиеНа церемония, като в най-елитните училища по света, училището по изкуствата СУ “Св. Кл. Охридски“ в Добрич изпрати своите абитуриенти. Директорът Маргарита Манева връчи дипломите на 50-те зрелостници от двете паралелки, едната профилирана с музика и хореография, а другата – изобразително изкуство.

„Тази година решихме да направим Вашето завършване едно незабравимо преживяване. Това е много важен момент и Вие трябва да го запомните и да се гордеете с него. Най-елитните училища по света се дипломират точно по начина, по който изглеждате Вие днес, но не толкова красиви, колкото сте“, каза директорът Маргарита Манева. Тя благодари на учителите от начален етап, които ръчно са изработили академичните шапки.
„Тази година в училището се дипломират 50 ученици. Промяната, която днес се случва тук, ще бъде промяната, която се случва утре и в бъдеще. Счита се, че човек през живота си среща приблизително 10 000 човека. Ако вие – 50 абитуриенти, промените живота на само 10 човека, така за пет поколения или 125 години, Вие - випуск 2017 г., ще сте променили живота на 5 милиона души“, каза тя и призова абитуриентите да започват да променят живота на хората около себе си към по-добро. И напомни, че ограниченията, които имат, са само в тяхното съзнание. „Навиците много трудно се създават, но и много трудно се разрушават. Бъдете смели във всичко, което правите! Поемайте риск и прескачайте прегради, дори когато всъщност ги няма. Попътен вятър, много късмет и упоритост! Уважавайте всички! Бъдете щедри към по-слабите от Вас! Ако сторите всичко това, Вие ще бъдете едни щастливи хора!“, пожела директорът на зрелостниците.
Първа бе връчена дипломата на Симено Вълкова, която завършва с пълен отличен средното си образование. Плакети за трайна следа в историята на училището получиха Борис Байчев, Виктория Пенева, Гергана Бойчева, Ива Радостинова. Те са ученици от 12 „а“ клас и са отличени за това, че са вземали активно участие в концертната дейност на училището и са донесли много престижни награди.
От 12 „б“ плакет получи Кристиян Илиянов от паралелката с профил „изобразително изкуство“.
Вече близо 80 на сто от зрелостниците на „Охридски” са приети и ще продължат образованието си във висши учебни заведения у нас и в чужбина.
След края на официалната част академичните шапки на абитуриентите полетяха във въздуха. НДТ
 


Сходни връзки

СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ ОТЛИЧИ АБИТУРИЕНТИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди