изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:29 EEST
Инфаркт уби бургаския Кръстник на имотната мафия    
Новини

Кръстникът на имотната мафия на Бургас – Здравко Донев, по прякор Капона, е починал вчера от масивен инфаркт, съобщава Флагман.бг, като се позовава на негови близки. През последните години 46-годишният бургазлия имал сърдечни проблеми и е прекарал 4 байпаса. Вчера сърцето му не е издържало и той издъхнал в дома си.




Здравко Донев е от известните лица в подземния свят на Бургаска област. Той се прочу през 2005 г., когато върху капака на лъскавото му „Ауди” бяха забити кирки. Няколко години по-късно той е арестуван и обвинен за това, че ръководел организирана престъпна група за отнемане на апартаменти.

В началото на февруари през 2016 г. Специализираният наказателен съд прати за 6 години в затвора. Капона бе осъден и да възстанови нанесена на българска банка щета от 141 908 лв., както и 9 230 лв. съдебни разноски. Той обаче обжалва присъдата пред Апелативния наказателен съд, чието решение трябваше да излезе до дни. Здравко Донев не успя да дочака решението на магистратите.

Припомняме, че схемата е била да се търсят възрастни и самотни хора, след което чрез каскада от измами да се присвояват имотите им.

Съратникът на Капона - Боян Митев омайвал жертвите, като обикновено наемал стаи. След това той им предлагал да подпишат пълномощно уж за нещо дребно. Пълномощните обаче давали пълни права за разпореждане с имотите. Тогава се намесвал Здравко Донев, който поемал нещата за финализиране на „сделките”, свързани с покупко-продажба или друг вид манипулация.

Най-известният пострадал от схемите е вече покойният бивш актьор Милко Хатев. Къщата му – архитектурен паметник, е на ул. ”Цар Симеон” в Бургас. Хатевата къща също била заграбена от Капона.

Запознати с измамите на Капона твърдят, че са го застигнали клетвите на почернените хора, чиито имоти били отнети от него през годините. Като друга причина за здравословните му проблеми те изтъкват Хатевата къща. Проклятие, тегнещо над емблематичната бургаска сграда, е застигнало и боса на имотната мафия.

Красивата постройка, която е архитектурен паметник на културата, е построена през 1902 г. и е дело на италианския архитект Рикардо Тоскани. Последно в нея живее актьорът Милко Хатев, който умира при неизяснени обстоятелства през 2007 г. В последните 15 години от живота си той бе изоставен от близките си, десният му крак бе ампутиран и почти не излизаше от дома си. В това време той стана много доверчив и през 2002 година продадe емблематичната сграда на Здравко Донев-Капона. За уникалния имот, който към днешна дата се оценява на 2 млн. евро, Хатев получил жалките 34 хил. щатски долара.

След дълга съдебна битка наследници на Хатев успяха да си я вземат през 2015 г.

От перла на Бургас красивата Хатева къща се превърна в обществена тоалетна и приют на бездомни. В началото на 2014 г. клошар се запали и изгоря в нея, с което затвърди зловещата й слава.  Злощастната орис не подминава и защитника на Хатев от имотната мафия – адвокат Васил Бенчев, който умира през 2013 г.

http://pik.bg

 


Сходни връзки

Инфаркт уби бургаския Кръстник на имотната мафия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Инфаркт уби бургаския Кръстник на имотната мафия
Автор: Anonymous да 2017-06-17 @ 19:50 EEST
И кому е нужна таз дълга и ненужна информация за някакъв си МАФИОТ.Прекалено много внимание отделят медиите за такива "ОСОБИ"Има все още стойностни хора в БГ за които могат да пишат.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди