изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:19 EEST
ИЗМАМА: Скъпарските обувки на „Луи Вюитон” се правят в Румъния    
По светаЕдни от най-скъпите обувки и ботуши в Европа, носещи марката „Луи Вюитон”  и рекламирани като „произведени в Италия и Франция” всъщност се изработват в Румъния, пише „Гардиън”. Наглостта на собствениците на марката стига дотам, че се споменава и района на Венеция като място на производство и се акцентира на това като „район, където има столетни традиции в изработването на качествени обувки”.

Но струващите между 500 и 1800 паунда обувки се изработват в областта Трансилвания, Румъния в завод, чието съществуване е добре пазена от години тайна. Регионът при северните ни съседи е по-известен с вампирите си, отколкото с традиции в обувната промишленост.

Само ходилата са наистина италианска избаротка, всичко друго се прави в Румъния. Но заготовките не носят луксозната марка, а името на дъщерна фирма на известната модна група Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH).

Целта е ясна-за да запази високата си норма на печалба, групата, окято държи куп луксозни марки, търси евтина работна ръка и я намира в Румъния. Според „Гардиън”, заводът функционира от 2002 година, даже преди приемането на страната в ЕС. Сега остава да се види реакцията на Европейската комисия по тази измама за клиентите и липса на вярна информация в нейна рекламна кампания.

http://pik.bg

"ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА"

 


Сходни връзки

ИЗМАМА: Скъпарските обувки на „Луи Вюитон” се правят в Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди