изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:18 EEST
Брюксел: Взривът на централната гара е терористичен акт (ОБЗОР)    
По света Брюксел. На извънредна пресконференция началникът на полицията в Брюксел Пиер Вандерсмисен потвърди, че взривът на централната гара е терористичен акт. И към момента районът около гарата, където нападателят бе ликвидиран, остава отцепен. На място има полиция, противопожарни автомобили и военни части. Остава затворен и Grand-Place.

Към 23.00 часа българско време на 20 юни 2017г. няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидента на централната жп гара в Брюксел, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи. МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи в белгийската столица, да избягват района на централната жп гара, да следват стриктно препоръките на местните власти, както и да следят информацията в медиите.
Българското посолство в Брюксел следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти.
Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Кралство Белгия: 00 32 473 981 042.
След експлозията, която разтърси централната железопътна гара в белгийската столица, полицията увери, че ситуацията в района е под контрол, съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.
По данни на информационната агенция Belga има прострелян човек. Кой обаче е той към момента няма данни.
В първите минути на инцидента е възникнала паника сред хората. Последвала е евакуация на гарата. Железопътната компания SNCB информира пътниците, че по нареждане на правоохранителните органи движението на влаковете е преустановено.
Други подробности около случилото се към момента не са известни. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Брюксел: Взривът на централната гара е терористичен акт (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди