изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:18 EET
НАД 120 ПОЛЗВАТ СОЦИАЛНА УСЛУГА ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПИ МЕ”    
НовиниОт септември миналата година Община Добрич предоставя социални услуги  по проект „Подкрепи ме” в изпълнение на договор по процедура „Независим живот”, съобщават от общинската администрация.
За включване в услугите са подадени повече от 170 заявления от лица и деца в невъзможност за самообслужване, за ползване на „Личен асистент”, „Социален асистент” и „Домашен помощник”.

Общината включва нови 13 лица от чакащите за личен асистент, с което броя на обхванатите до момента, ползващи грижи в домашна среда надхвърля 120 лица и деца, обслужвани от 60 доставчици.
След извършване на мониторинг оценките на потребителите и индивидуалните планове се актуализират, за да се отговори адекватно на идентифицираните потребности на нуждаещите се лица.
Асистентите, които за първи път участват в проекта, преминават въвеждащо обучение. След придобиване на практически опит се  включват  в регулярни супервизии, които са предвидени до края на проектния период.
На този етап се провежда надграждащо обучение с всички назначени, за да се осигури възможност за споделяне на добри практики и получаване на специализирана подкрепа  при реализацията на тези специфични услуги, насочени към най-уязвимите групи на обществото, посочват още от Общината. НДТ


 


Сходни връзки

НАД 120 ПОЛЗВАТ СОЦИАЛНА УСЛУГА ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПИ МЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди